Sultan’ın şehrinin hikâyesine götüren satırlar

Sultan’ın şehrinin hikâyesine götüren satırlar

Yazar Zekeriya Yıldız’ın istanbul’un kadim şehirlerinden Eyüpsultan’ı Bizans’tan İstanbul’un fethine, erken cumhuriyet yıllarından günümüze ticari, sosyal, manevi, dini ve edebi boyutlarıyla 40’ın üzerinde makaleyle kaleme aldığı ‘Sultan’ın Şehri’ kitabı Martı Yayınları’ndan çıktı.

Kitapta, okurlarına asırların hoyratlığına rağmen kimliğini ve kişiliğini koruyan şehrin tarihine götüren Yıldız, kitabın önsözünde şu ifadeleri kullanıyor: “Eyüp, asırların hoyratlığına rağmen kimliğini ve kişiliğini koruyan bir şehirdir. Kadim bir medeniyetin üzerinde yükseldiğini her köşesinde sindirdiği özellikleriyle hemen gösterir. Bu küçük çalışmayı okurken bunu daha iyi anlayacak, Sultan’ın şehrini daha çok seveceksiniz...” Yıldız, kitabın ‘Edebiyatın Sultanı’ başlıklı son makalesinde ise Lâtifi’den Tacizade Cafer Çelebi’ye, Ahmet Refik’ten Halid Ziya Uşaklıgil’e, Ruşen Eşref’ten Yahya Kemal Beyatlı’ya, Samiha Ayverdi’den Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya İlhan Berk’ten Mustafa Miyasoğlu’na eserlerine Eyüpsultan’ı konu edinen edebiyatçıları da bir araya getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN