Pop-Art'ın öncüsü Andy Warhol İstanbul'da

Pop-Art'ın öncüsü Andy Warhol İstanbul'da

Pop-Art akımının en önemli temsilcilerinden olan ABD'li ressam, film yapımcısı ve grafik tasarımcı Andy Warhol'un 125 eserinin yer aldığı "Andy Warhol-İstanbul" sergisi, 1 Ekim'de açılacak. İstanbul Lale Müzesi'nde sanatçının 125 eseri sergilenecek ve 29 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek. Öte yandan Sergide yer alan 10 eser ise Beyoğlu Kültür Yolu Etkinlikleri kapsamında 30 Eylül'den itibaren 2 hafta boyunca AKM'de sanatseverlerle buluşacak

ABD'li ressam, film yapımcısı ve grafik tasarımcı Andy Warhol'un 125 eserinin yer aldığı "Andy Warhol-İstanbul" sergisi, 1 Ekim'de açılacak. Sanatçının 125 eserine yer verilen sergi, 29 Şubat'a kadar İstanbul Lale Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

10 ESER BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNDE

Sergide yer alan 10 eser ise Beyoğlu Kültür Yolu Etkinlikleri kapsamında 30 Eylül'den itibaren 2 hafta boyunca Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak.

ANDY WARHOL

Pop art akımının önde gelen temsilcilerinden Warhol, sanat dünyasına getirdiği radikal yaklaşımlarla tanınıyor. Pittsburgh'da 1928'de doğan Warhol, Slovak göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Sanat kariyerine ticari illüstrasyonlar yaparak başlayan Warhol, zamanla modern sanat dünyasının renkli isimlerinden biri oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN