Bin 800 yıllık ‘Zafer Tanrıçası’ heykeli keşfedildi

Bin 800 yıllık ‘Zafer Tanrıçası’ heykeli keşfedildi

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Syedra Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmaları sırasında yaklaşık bin 800 yıllık ‘Zafer Tanrıçası’ isimli heykel bulundu. Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "MS 2. yüzyıla tarihlenen 75 cm yüksekliğinde, bir Nike (zafer tanrıçası) heykeli ortaya çıkarıldı. Kentte, kazı ve restorasyon çalışmalarımız artarak devam edecek" ifadelerine yer verildi.

Alanya’da bulunan Syedra Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında 3 metre derinlikte ve yaklaşık bin 800 yıllık olduğu tahmin edilen ’Zafer Tanrıçası’ isimli heykel keşfedildi.

7611886-001.jpg

MS 2'İNCİ YÜZYILA TARİHLENEN NIKE HEYKELİ

Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı, haberi sosyal medya hesabından; “Alanya-Syedra Antik Kenti kazılarımızda, MS 2. yüzyıla tarihlenen 75 cm yüksekliğinde, bir Nike (zafer tanrıçası) heykeli ortaya çıkarıldı. Kentte, kazı ve restorasyon çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadeleriyle duyurdu.
Heykelin, onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra Alanya Arkeoloji Müzesi’nde sergileneceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN