Evlerdeki bu bitkiler sinekleri mıknatıs gibi çekiyor! Evinizi sinekler basıyorsa sebebi bu bitkiler olabilir

Evlerdeki bu bitkiler sinekleri mıknatıs gibi çekiyor! Evinizi sinekler basıyorsa sebebi bu bitkiler olabilir

Evlerdeki bu bitkiler, sinekleri adeta mıknatıs gibi kendine çekiyor! Eğer evinizi sinekler basıyorsa sebebi bu bitkiler olabilir! Peki çiçeklerdeki sinekler nasıl yok edilir? İşte ayrıntılar...

Çiçekler, yaşam alanlarına estetik katmanın yanı sıra, bakımıyla uğraşarak keyifli zaman geçirilebilecek dekoratif unsurlardır. Ancak çiçeklerin sulanması veya bakımı sırasında çevrede küçük böceklerin uçuştuğunu fark ediyorsanız, muhtemelen mantar sivrisinekleriyle karşı karşıyasınız demektir.

MANTAR SİVRİSİNEKLERİ NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtuluruz?

Mantar sivrisinekleri, nemli ortamları tercih ederler ve çiçeklerin toprağı onlar için ideal bir yaşam alanı oluşturur. Bu böcekler hızla ürerler ve larvalarının bitkilere zarar verdiği bilinir. Bu durumda, çiçeklerinizi korumak için ne gibi önlemler alabilirsiniz?

MANTAR SİVRİSİNEKLERİNDEN NASIL KURTULUNUR?

Toprak sineklenmesini bitiren 3 etkili yöntem! Çiçeklerinizi, evinizi sinek derdinden kurtarıyor - Püf Noktası

Öncelikle, nemli ortamlar mantar sivrisineklerini çeker. Bu nedenle, bitkilerinizi aşırı sulamaktan kaçınmalısınız ve bitki toprağının kurumasına izin vermelisiniz. Ayrıca, bitkilerinize dışarıdan gelen yeni bitkilerle birlikte çiçek sineklerini getirebileceğini unutmamalısınız. Yeni bir bitki aldığınızda, saksıya hafifçe vurarak uçuşan sineklerin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer sinekler varsa, o bitkiyi eve almadan önce tedavi etmelisiniz.

ÇİÇEK SİNEKLERİNİN ÜREMELERİNİ ENGELLEME YÖNTEMİ

sinek-1.webp

Çiçek sineklerinin yumurtalarını engellemek için ise bazı önlemler alabilirsiniz. Bitki toprağının üst kısmını ince bir tabaka kum veya diatom toprağı ile kaplayarak sineklerin yumurtlamasını önleyebilirsiniz. Ayrıca, bitkilerinizin bakımını düzenli olarak yapmalı, ölü yaprak ve çiçekleri budamalısınız.

Tüm bu adımları takip ederek, çiçeklerinizin sağlığını koruyabilir ve mantar sivrisineklerinin üremesini engelleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN