200 Bin TL'ye lüks cip! Yüzlerce lüks aracı bu yöntemle ucuza satıyorlar... İlanlardaki fiyatlar şok etti

200 Bin TL'ye lüks cip! Yüzlerce lüks aracı bu yöntemle ucuza satıyorlar... İlanlardaki fiyatlar şok etti

Araba sahibi olmak isteyen on binlerce insan aç fiyatlarındaki iniş çıkışları yakından takip ederken yüzlerce lüks aracın bu yöntemle ucuza satılacağı öğrenildi. İlanlardaki fiyatları görenler şaşkına döndü. İşte konuya ilişkin detaylar…

Araç fiyatlarının seyri merak edilirken hacizli yada aracın üstüne birden fazla haciz olan v hacizden kaynaklı borçların ödenmesi mümkün olmayan araçların evraksız bir şekilde sosyal medya üzerinden pazarlandığı öğrenildi. Araçların asıl değeri 3.5 milyon TL iken 1.1 milyon TL’ye satışa sunulması görenleri şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

capture-20240502141907994.jpg

DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA SATIYORLAR

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; her alanda olduğu gibi maddi yükümlülüklerini yerine getiremeyen kişiler haciz uygulamasıyla karşı karşıya kalıyor. Bu kapsamda kimilerinin evlerine kimilerinin eşyalarına kimilerinin ise arabalarına el konuluyor. Otomobillerine haciz konan kişiler ise araçları evraksız şekilde değerinin çok altında sosyal medya platformları üzerinden satmaya çalışıyor.

capture-20240502141849870.jpg

YA PAYÇALANIYOR YA CHANGE SİSTEMİ İLE SATILIYOR

Bu şekilde satılan araçların akıbeti bilinmezken bu işi yapan kişilerin genellikle araçları parçaladığı ya da change sistemi ile kazalı ve onarımı çok yüksek paralar tutan araçların şase numaralarıyla değişim yapıyorlar. Satılan araçları bu sayede piyasaya sürmüş oluyorlar. Ayrıca bu sistem merdiven 6 tamirhanelerde uygulanıyor.

capture-20240502141840140.jpg

ARAÇLAR NOTERDE DEVREDİLİYOR

Araştırın bu şekilde satılması her ne kadar doğru olmasa da araç alım satımlarında yetkili kuruluşlar olarak noterler hizmet veriyor. Noterler yapılması gerektiği gibi evrak inceleme ve alıcı ile satıcı kimliklerini kontrol ettikten sonra satışa engel herhangi bir durum yoksa satış gerçekleştiriliyor.

BÜYÜK CEZASI VAR

Sahibinin kim olduğu bilinmeyen, resmi evrakları olmayan, hacizli olduğunu bile bile aracı satın alan kişiler suç işlemiş oluyor. Ayrıca noter dışında araç alım satımı yapılamadığı için alıcı kişinin parası da boşa gidebiliyor. Tüm bunların yanı sıra hacizli araçları alanlar yasa dışı change işine girerlerse çok daha büyük cezalarla karşı karşıya kalabiliyor.

capture-20240502141831164.jpg

YABANCI PLAKALI ARAÇLAR SATILIYOR

Yabancı plakalı ve Türkiye'de bulunan araçlar da evraksız olarak çok düşük fiyatlardan satışa çıkıyor. Türkiye'de emsalleri 1.5 milyon lira olan araçlar 200-300 bin liraya satılıyor.

Sosyal medyada yer alan ilanlarda lüks araçlar hurda fiyatının altında satışa sunuluyor. Emsal değeri 3.5 milyon lira seviyesinde olan bir aracın evraksız olarak 1.1 milyon liraya satıldığı görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN