Yerel seçimin ardından dikkat çeken anket: Vatandaş tercihini değiştirmedi

Yerel seçimin ardından dikkat çeken anket: Vatandaş tercihini değiştirmedi

Yerel seçimlerin ardından Area Araştırma tarafından gerçekleştirilen 'milletvekili seçimi' anketinin sonuçları açıklandı. "Bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?” sorusunun katılımcılara yöneltildiği ankette, kararsızlar dağıtıldığında CHP yüzde 34,4 ile birinci, AK Parti ise yüzde 32,5 ile ikinci sırada yer aldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde 47 yılın ardından CHP sandıktan birinci parti çıkarak bir ilke imza attı. CHP'nin birinci parti konumuna geçmesi ve AK Parti'nin ikinci sıraya düşmesinin ardından sandıktan çıkan sonuçların seçmen üzerindeki etkisi devam ediyor.

Area Araştırma, "Nisan 2024 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması Raporu-seçmenin siyasi parti tercihleri" başlıklı 20-22 Nisan tarihleri arasında 26 ilde 92 ilçede 3 bin 62 kişi ile görüşülerek yapılan milletvekili seçimi anketinin sonuçlarını paylaştı.

"Bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusunun seçmenlere yönetildiği ankette, kararsızlar dağıtıldığında yüzde 34,4 ile CHP birinci, AK Parti ise yüzde 32,5 ile ikinci parti oldu.

14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde yüzde 35,6 oy alan AK Parti'nin yüzde 3,1’lik oy düşüşü gözlemlendi. 2023 Milletvekili seçimlerinde yüzde 25,4 oy alan CHP'nin ise yüzde 9'luk oy artışı dikkat çekti.

111d1d.jpg

Araştırmaya göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra diğer partilerin sıralaması şöyle:

  • DEM Parti yüzde 9,9
  • MHP yüzde 9,1
  • Yeniden Refah Partisi yüzde 5,6
  • Zafer Partisi yüzde 4,0
  • İYİ Parti yüzde 3,0

Ankete katılan seçmenler, "AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısızlığının sizce en önemli sebebi nedir?" sorusuna ise, yüzde 61,6 ekonomik kriz yanıtını verdi.

ds5g5dg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN