Hürjet ilklere imza atmaya devam ediyor! Görüntüler yayınlandı: 1 yılda 50 sorti uçuş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUŞAŞ) yerli eğitim uçağı Hürjet'in ilk kez havalandığı 25 Nisan 2023'ten bu yana geçen bir yılda kaydettiği başarıları paylaştı. Hürjet, 39 saat 44 dakika uçuş süresinde 50 sorti uçuş gerçekleştirerek gökyüzünde ilkelere imza atmaya devam ediyor.

25 Nisan 2023'te ilk kez kanatlarını gökyüzüne açan Hürjet, bu süre zarfında 15 bin fit irtifaya yükselmeyi başararak 39 saat 44 dakika uçuş süresinde 50 sorti uçuş gerçekleştirdi. TUŞAŞ'ın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Hürjet'in bu başarısına pasta emojisi eşlik etti. Paylaşımda "Göklerde ilklere imza atmaya devam edeceğiz. İyi ki doğdun Hürjet" mesajı yer aldı.

Hürjet'in bu başarısı, Türkiye'nin havacılık sanayisindeki önemli gelişmelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Yerli imkanlarla üretilen Hürjet, önümüzdeki yıllarda Türk Hava Kuvvetleri'nin temel eğitim uçağı olarak kullanılacak.

HÜRJET'İN ÖZELLİKLERİ

İki turbofan motorlu

Yan yana koltuk düzeni

0.8 Mach azami sürat

15 bin fit azami sürat

4 saat uçuş menzili

Modern Aviyonik ve silah sistemleri ile donatılmış

Hürjet'in bu başarısı, Türk Havacılık sanayisinin geleceği için umut verici bir gelişme olarak görülüyor. Hürjet'in önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilmesi ve yeni başarılara imza atması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN