Dünyanın en sıcak çölünde yaşam belirtisi! Toprağın 13 metre altında keşfedildi: Hiç bir canlı burada yaşayamaz deniliyordu

Dünyanın en sıcak çölünde yaşam belirtisi! Toprağın 13 metre altında keşfedildi: Hiç bir canlı burada yaşayamaz deniliyordu

Dünyanın en sıcak çölü olarak biliniyor burada yaşamak neredeyse imkansız görülüyor. Kimse bunu beklemiyordu… Toprağın tam 13 metre altında keşfedildi. Hiçbir canlının yaşamaz dediği o yerde ilk yaşam belirtileri görüldü. İşte tüm detaylar…

Dünyanın en sıcak yeri olarak bilinen Atmaca Çölü bilim insanlarını şaşırttı. Çölün alt katmanlarında yeni mikropların gizli yaşam formları olduğunu keşfeden bilim insanları buldukları bulgularla şaşkına döndü. Dünyanın farklı bölgelerinde Yapılan araştırmalar sonucunda Şili'de yer alan Atmaca Çölü'nün sıcaktan kavrulmuş yüzeyinin 13 metre altında yeni bakteri ve mikrop türleri olduğu keşfedildi.

TOPRAĞIN DERİNLERCE ALTINDA YAŞIYOR

Uzmanlar bakterilerin gizli dünyasına ışık tutarken Atmaca topraklarında bulunan bakterilerin Mars'ta yaşam arayışına da Işık tutabileceği aktarıldı. Atmaca Çölü'nde mikrobiyal yaşam daha önce 80 santimetre derinliğinde kaydedilirken araştırmacılara göre bölgenin kupkuru Yungay Vadisi'ndeki yeni biyosfer "yüzeyden tamamen izole edilmiş" durumda olduğu söylendi.

atmaca-colu-yasam.jpg

Yapılan keşif ile birlikte ortaya çıkan bulgular PNAS Nexus dergisinde 23 Nisan Salı günü yayınlandı. Araştırmalar doğrultusunda 6,6 fit (2 m) ile en az 13 fit derinlik arasındaki topraklarda bakterilerin yaşadığı keşfedildi. Kuzey Kutbu, kaynayan kaplıcalar ve tuzlu denizlerde dahil olmak üzere diğer ekstrem ortamlarda bulunan çeşitli bakteri grupları da Actinobacteria'nın hakimiyetinde yer alıyor.

atmaca-colu-yasam-belirtisi.jpg

MİKROBİYAL YAŞAMA IŞIK TUTUYOR

Gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda yayınlanan bulgularda "Daha derin tortu katmanlarındaki mikrobiyal yaşam hakkında çok az şey biliniyor" ifadelerine yer verildi. Araştırmacılar Actinobacteria'nın yüzeye daha yakın, 0,8 ila 2 inç (2 ila 5 cm) derinlikte yaşadığını ortaya koyarken ekip daha derine inerek Firmicutes filumuna ait, yüksek tuz konsantrasyonlarına dayanıklı ve hayatta kalmak için oksijene ihtiyaç duymayan bakteriler olduğunu keşfetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN