2024 İslam Kalkınma Bankası Ödülü Prof. Dr. Mehmet Asutay'a

2024 İslam Kalkınma Bankası Ödülü Prof. Dr. Mehmet Asutay'a

Prof. Dr. Mehmet Asutay, İslami ekonomi ve finans alanında yaptığı önemli katkılardan ötürü 2024 İslam Kalkınma Bankası Etkili Başarı Ödülü'nün birincilik ödülüne layık görüldü.

Durham Üniversitesi'nde Ortadoğu ve İslami Siyasi Ekonomi&Finans Profesörü olan Mehmet Asutay, İslam ekonomi ve finans alanındaki öncü ve etkili çalışmalarıyla tanınan bir akademisyen olarak, 2024 İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Etkili Başarı Ödülü'nü kazandı.

Prof. Asutay, özellikle İslam ahlak ekonomisi üzerine yaptığı yenilikçi çalışmaları ve İslam finansını sürdürülebilir kalkınma ve insan refahını destekleyecek şekilde şekillendirmesiyle dikkat çekti. IsDB tarafından düzenlenen ödül töreninde, Prof. Asutay'a İslam Kalkınma Bankası Grubu Yıllık Toplantıları çerçevesinde 27-30 Nisan 2024 tarihlerinde Riyad, Suudi Arabistan'da ödülü takdim edilecek.

50 BİN DOLAR PARA ÖDÜLÜ

Ödül, IsDB üye ülkelerinin karşılaştığı büyük kalkınma zorluklarını çözmeye potansiyel katkıda bulunan İslami ekonomi bilgisine yönelik önemli katkıları tanımak, ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla veriliyor. Ödül töreni, IsDB Grubu'nun yıllık toplantıları sırasında gerçekleştirilecek ve Prof. Asutay'a 50.000 ABD doları değerinde bir para ödülü sunulacak.

IsDB Grubu Başkanı Dr. Muhammad Al Jasser ve IsDBI Genel Direktör Vekili Dr. Sami Al-Suwailem, Prof. Asutay'ın bilgi katkılarından ötürü tebriklerini iletti.

ÖDÜL SÜRECİ VE KRİTERLER

Her yıl farklı bir uzman komitesi tarafından seçilen IsDB Ödülü kazananları, IsDB Grubu dışından bir komite tarafından koordine ediliyor. Prof. Asutay'ın özgün katkıları, özellikle İslam ekonomisini ahlaki bir ekonomi olarak yeniden yapılandırma çabaları, politika yapıcılar için somut uygulamalar ve pratik çözümler sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN