Milyonlarcası geldi binlercesi de yolda! Akın akın Türkiye'ye doğru geliyorlar, bu sene rekor kırılacak, nedeni ise…

Milyonlarcası geldi binlercesi de yolda! Akın akın Türkiye'ye doğru geliyorlar, bu sene rekor kırılacak, nedeni ise…

2024 yılı rekor yılı olacak. Milyonlarcası Türkiye'ye ayak bastı ardı arkası kesilmeden binlercesi daha gelecek. Türkiye bu yıl rekorlara koşuyor. İşte tüm detaylar…

Turizm şehri Antalya 2024 yılında yeni bir rekora imza atacak. Yılın ilk 4 ayında 2 milyon 66.962 yabancı ziyaretçi Antalya'ya geldi. Tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak kabul edilen bu rakam turizmcileri de heyecanlandırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verileri doğrultusunda yılın ilk 4 ayında %14,10 artış yakalayan Antalya 2 milyon 66.962 yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Antalya turizmde şimdiye kadarki en iyi rakamları elde etti. İşte tüm detaylar…

ANTALYA REKORA KOŞUYOR

Turizm denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri Antalya olurken yeni yılda yeni rekorlarda beraberinde geldi. Nisan ayında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %4,86 artış göstererek 1 milyon 61 bin 26 olarak kayda geçti. Şimdiye kadarki en yüksek nisan ayı verisi olarak kayda geçen bu rakam ile birlikte 259 bin 717 ziyaretçi sayısı ile Almanya Nisan ayının birincisi oldu. Almanya'ya takip eden ülke ise 194.949 turistle Rusya ve 141.497 ziyaretçi ile İngiltere takip etti.

turist-akini.jpg

ANTALYA'YI EN ÇOK ONLAR ZİYARET ETTİ

Yılın ilk 4 aylık verilerine bakıldığında Antalya'ya En çok ziyaret eden ülkeler sıralamasında 539.663 ziyaretçi ile Almanya 1. sıraya oturdu. 366.783 ziyaretçi ile Rusya 2. sıralamada yer alırken 266.120 ziyaretçi ile İngiltere 3. sıraya yerleşti.

İngiltere'den sonra sıralamaya giren ülkeler ise Polonya, Hollanda, İran, Belçika, Ukrayna, Fransa ve Litvanya oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine baktığımızda ise pazar ülkelerden gelen turist sayısında Almanya'nın %21, İngiltere'nin %32, Polonya'nın %30, İran'ın %52, Belçika'nın %42, Ukrayna'nın %51 ve Fransa'nın %52 oranında artış olduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN