Çiftçiye büyük müjde! 81 ilde geçerli destek sağlanacak! Başvurular o aylarda yapılacak

Çiftçiye büyük müjde! 81 ilde geçerli destek sağlanacak! Başvurular o aylarda yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen destek ödemeleri için çiftçilerin beklediği açıklama geldi. 81 ili kapsayan destek ödemeleri için düğmeye basıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hibe destekleri için açıklamada bulundu. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları…

Bakanlık bünyesinde 2011 yılında hayata geçirilen IPARD I ve II Kırsal Kalkınma Programları ile birlikte 25.243 proje tamamlandı. 44,7 milyar TL hibe desteği sağlanırken Bakan Yumaklı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun 2024 yılı çağrıları için çıkacak takvimi ilk defa yıllık olarak paylaştıklarını duyurdu. Projeler için ön hazırlıkların daha hızlı bir şekilde yapılacağını belirten Yumaklı, detayları da tek tek aktardı. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları…

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI

Başvuru sahiplerinin artık projeleri ön hazırlıklarına daha kolay bir şekilde başvuruda bulunabileceğine belirten Bakan Yumaklı, başvuru süreçlerinin incelenmesinin hızlanacağını ve daha verim verimli bir şekilde ilerleyeceğini söyledi. 2024 yılı kapsamında yürütülecek olan IPARD III Programı ile 7 yıl içinde 785 milyon euro tutarında hibe desteği sağlanacak. Bu rakam 27.530.154.100,00 Türk Lirası ediyor.

ibrahim-yumakli-su-verimliligi-toplantisi.jpg

Yeni program dönemi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı şu sözleri dile getirdi:

“Yeni program döneminin en büyük özelliği ise bugüne kadar 42 ilde uyguladıkları IPARD Programı'nın artık ülke genelinde yaygınlaştırılacak olmasıdır. Bu sayede Türkiye'nin 81 ilindeki girişimcilerimiz, tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanlarında yapacakları yatırımlar için IPARD kaynaklarından yararlanabilecek ve ülkenin her köşesindeki yatırımcılar ile çiftçilerimiz hibe desteklerinden faydalanabileceklerdir"

248 MİLYON EURO DESTEK

AB ile gerçekleştirilen müzakereler doğrultusunda IPARD III Programı için finansman sağlanacak kaynağın 555 milyon Euro'dan 785 milyon Euro'ya çıkarıldığı aktarıldı. 2024 yılında yayınlanması planlanan başvuru çağrıları kapsamında desteklenecek projelerin gıda-tarım ve kırsal kalkınma alanındaki yatırımları kapsadığı belirtildi. Bu alanda gerçekleştirilecek yatırımlara 248 milyon euro hibe desteği sağlanması planlanıyor.

ciftci-bos-tarla.jpg

Bakan Yumaklı, “IPARD III Programı'nın sadece 2024 yılında çıkılacak çağrı dönemlerinde kırsal alanlarımızda toplam 450 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirilmesini ve ülkemiz ekonomisine 20 bin yeni istihdam alanı kazandırılmasını hedefliyoruz" sözlerini dile getirdi.

KIRSAL KALKINDIRMA SAĞLANIYOR

Çiftçilere sağlanacak destekler kapsamında açıklamalarına devam eden Bakan Yumaklı, IPARD fonlarının tarım ve gıda sektörlerine yatırım yapmak isteyen girişimcilere finansman kaynağı olacağını belirtti. Kırsal altyapı yatırımları ile birlikte danışmanlık hizmetlerinin desteklenmesi için de programa yeni dahil edilen sektörlerin yumurta işleme, yem bitkileri yetiştiriciliği ile birlikte solucan gübresi üretimi ve tuzlu suda Kültür balıkçılığı gibi yeni destek alanlarına girişim sağlaması amaçlanıyor.

ciftci-destek-basvurulari.jpg

Yıllık takvim doğrultusunda 66 milyon euro bütçeli tarım ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar 21 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. 80 milyon euro bütçesi bulunan çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlenmesi ve iş geliştirmesini yönelik yapılan ödemeler Haziran ayında yapılacak.

Bu ödemelerin yanı sıra 90 milyon euro bütçeli tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar Temmuz ayında ve 12 milyon euro bütçesi bulunan Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme için yapılacak yatırımlar Ağustos ayında tamamlanacak. Başvurular sırasıyla Mayıs, Temmuz Ağustos ve Eylül ayları olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN