ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk

ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk

Japon yeni, ABD doları karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Bugün, dolar/yen kuru 155 seviyesini geçerek son 34 yılın en yüksek değerine ulaştı.

ABD doları, dünya para piyasalarında güç kazanmaya devam ediyor. Bugün itibarıyla, dolar/Japon yeni kuru 155 seviyesini aşarak Haziran 1990'dan bu yana görülen en yüksek değere ulaştı. Bu gelişme, ABD'deki faiz indirimi beklentilerinin ertelenmesi ile paralel olarak dolar endeksinin güçlenmesiyle tetiklenmiş durumda.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyona karşı sıkılaştırma politikasına devam etme sinyalleri vermesinin doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yol açtığını belirtiyor. Dolar/yen kuru üzerindeki bu yükseliş, Japonya ekonomi yönetiminin de dikkatle takip ettiği bir konu haline geldi.

Japon ekonomi yönetimi, dolar/yen kuru üzerinde yaşanan hareketlilikleri yakından izlediklerini ve gerekli görüldüğü takdirde müdahale edebileceklerini ifade etmişti. Özellikle Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, yenin sürekli değer kaybetmesi durumunda politika faizinde artışa gitme olasılığının masada olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN