ATM’ye giden şaşırmasın! Kural tamamen değişti: Artık bunlar kabul edilmiyor…

ATM’ye giden şaşırmasın! Kural tamamen değişti: Artık bunlar kabul edilmiyor…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte ATM'lerle ilgili alınan kararlar vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor. Bildiğiniz kuralların aksine yeni kurallar hayatımıza dahil olurken artık o işlemlerde geride kalıyor. İşte ATM'lerdeki yeni düzen…

Atm'lerde 20,10,5 TL'lik banknotların kabul edilmemesi kararı herkeste büyük Yankı uyandırdı. Merkez Bankası'nın yeni banknot basma iddiaları ise eski başkan tarafından yalanlandı. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu tarafından yapılan açıklama doğrultusunda banka ATM'lerinde bazı banknotlara ulaşılamadı bildirildi. Yüksek enflasyon ortamında yapılan değişiklik doğrultusunda banka müşterileri de ATM'ye gittiğinde şaşkınlık geçiyor.

ATM'LER KABUL ETMİYOR

Şenol Babuşçu tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bankalarda 20,10 ve 5 TL'lik banknotların ATM'lerde işleme tabi tutulmadığı belirtildi. Bunun yanı sıra 200, 100 ve 50 TL'lik banknotlarla işlem yapılabildiği aktarıldı.

para-cekme-atm.jpg

BANKNOT HAZIRLIĞI BULUNMUYOR

Geçtiğimiz süreçte Merkez Bankası'nın 1000 TL ve 500 TL'lik banknot basma hazırlığında oldu ifade edilirken darphanenin 10 TL madeni para basmaya hazırlandığı iddiaları da ortaya atıldı. Eski Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu ise bu iddiaları yalanladı. Kavcıoğlu yaptığı açıklamada böyle bir hazırlık olmadığını vurguladı.

Bankacılık sektöründe yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken bankaların atm'lerinde kabul ettiği banknotların değişmesi müşteri alışkanlıkları ile birlikte finansal işlemleri de etkilemektedir. Henüz resmi bir açıklama gelmezken bu durumun uzun vadeli sonuçları da herkesin aklını karıştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN