30 ülkeye ihracat yapıyordu... 65 yıllık Türk firma iflas etti! Yüzlerce çalışan apar topar işten çıkarıldı

30 ülkeye ihracat yapıyordu... 65 yıllık Türk firma iflas etti! Yüzlerce çalışan apar topar işten çıkarıldı

Pandemiden sonra etkisini giderek gösteren ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Özellikle ülkemizde döviz kurundaki artış şirketleri zor durumda bırakırken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen son dakika bilgisi piyasaları şaşkına çevirdi. 30 ülkeye ihracat yapıyordu. 65 yıllık Türk gıda devi iflas etti! Kepenkleri indirdiler, yüzlerce çalışan apar topar işten çıkarıldı.

Dünyada etkili olan ekonomik kriz Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve Avrupa'da süren savaşlar şirketleri bunaltmış durumda. Bu süreçte iflas haberleri ardı ardına gelirken yapılan son duyuru iç piyasada şaşkınlığa neden oldu. 30 ülkeye ihracat yapıyordu... Türkiye’nin dört bir yanında satılan ve raflarda alışık olduğumuz 66 yıllık Türk firma iflas etti.

30 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORDU... 65 YILLIK TÜRK FİRMA İFLAS ETTİ

Gelen son iflas haberi üreticileri şaşkına çevirdi. 65 yıl önce İzmir'in Tire ilçesinde kurulan ve dünya genelinde 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan Tamtad Konservecilik, mali sıkıntılardan dolayı iflas etti. Türkiye'nin üretiminde önemli katkılar veren dev firma, kepenkleri indirdi.

Türkiye'deki ekonomik kriz, artan maliyetler ve yüksek faiz oranları, Tamtad Konservecilik'in sonunu hazırlayan etkenler arasında yer alıyor. Firma, bu zorluklara karşı koyamayarak 06/02/ 2024 tarihinde iflas başvurusunda bulundu.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Tire İcra Dairesi Müdürlüğü'nün açıklamasında şöyle denildi; 06/02/2024 tarihinde adi tasfiye ve iflas sürecinin başladığı bildirilmektedir.

Müflis şirketin adı, adresi ve vergi numarası : Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, 8180003411 Vergi Nolu, Mersis NO: 0818000341100017, Kürdüllü Mah. Tamtat Küme Evleri No:11 Tire-İzmir

Müflis şirket hakkında Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi olarak) 07/12/2023 tarih ve 2022/124 esas numaralı kararı ile saat 12:12'de iflasına hükmetmiştir.

Tasfiye işlemleri Müdürlüğümüzün belirtilen esas numaralı iflas dosyası üzerinden yürütülecektir.

Müflis hakkında tasfiyenin şimdilik adi şekilde yapılmasına karar verilmiştir. Bu nedenle;

1- Alacaklılar ve istihkak sahipleri, alacak ve istihkaklarını ve bunlara dayanan belge veya örneklerini bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde Müdürlüğümüze kaydettirmeli veya teslim etmelidirler.

2- Müflise borçlu olanlar, kendilerini veya borçlarını aynı süre içerisinde bildirmelidirler. Aksi takdirde cezai sorumluluk doğacaktır.

3- Müflisin mallarını ne şekilde olursa olsun ellerinde tutanlar, bu malları kanuni hakları saklı kalmak kaydıyla aynı süre içerisinde iflas dairesine teslim etmelidirler. Makul bir özürleri olmadan vermeyenler cezai sorumluluğa girerler ve rüçhan haklarını kaybederler.

4- Müdürlüğümüzün aldığı karar gereği 27/03/2024 tarihinde saat 14:00'da Tire Adliyesi 3. Kat Toplantı Odası'nda ilk alacaklılar toplantısı yapılacaktır. Alacaklıların bu toplantıya bizzat katılmaları veya yetkili bir vekil göndermeleri, müflis ile ortak borçlu olanlar ve kefalet veren diğer kişilerin bu toplantıda hazır bulunma hakları olduğu ilan edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN