Küba lideri Canel: Gazze'deki soykırımı durdurun

Küba lideri Canel: Gazze'deki soykırımı durdurun

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistinlilere karşı sürdürdüğü katliama ilişkin konuşan Küba lideri Miguel Diaz-Canel, uluslararası topluma çağrıda bulunarak soykırımın durdurulmasını istedi.

30 binden fazla masum sivilin can verdiği Gazze’deki duruma ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Filistin bayrağının ülkedeki en büyük kulelerinden birine yansıtılmasının fotoğrafını paylaşarak İsrail’e tepki gösterdi.

‘SUÇU KINAMAKTAN KORKMAYIN’

Canel, "Filistin toprakları İsrail işgali ve nefretiyle yok edilmeye çalışıldığı müddetçe Küba, sesini daima yükseltecektir. Uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz, suçu kınamaktan korkmayın. Küba, soykırımın durdurulmasını istiyor" diye kaydetti.

İsrail'in Gazze'yi 7 Ekim 2023'ten bu yana bombalamasına "en sert" tepkiyi gösteren liderlerden Küba Devlet Başkanı Canel, her fırsatta Filistin'e desteğini yineliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN