Brezilya lideri Lula: Dünyada demokrasi tehlike altında

Brezilya lideri Lula: Dünyada demokrasi tehlike altında

Brezilya lideri Lula, dünyada demokrasinin "faşizm" nedeniyle tehlike altında olduğunu ifade ederek dünyanın barış içinde yaşamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Brezilya’nın Rio Grande de Sul eyaletinde katıldığı bir etkinlikte konuşan Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, "Faşizm, dünyada demokrasiyi tehlikeye atıyor. Nazizm, cahil kimseler ve aşırı sağ, insanları rencide ediyor" dedi.

Lula da Silva, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye tepki göstererek, "Demokrasi risk altında. Bugün her şeyi eleştiren ve sistemin karşısında olan Milei'dir. Merkez Bankasını bile kapatmak istiyor, her şeyi testereyle kesmek istiyor" dedi.

‘BOLSONARO YENİLGİYİ HALA KABULLENEMİYOR’

Aşırı sağcı eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun devlet başkanı seçimindeki yenilgiyi halen kabul etmediğini savunan Lula da Silva, "Bu kadar zaman geçti ancak yenilgiyi kabul etmiyor. Nasıl kaybettiğinin kendisi de farkında değil ve ne söylediğini bilmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Lula da Silva, siyasetin "nefretle" dolu olduğunu belirterek, dünyanın barış içinde yaşamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Brezilya'da 30 Ekim 2022'de düzenlenen ikinci tur devlet başkanı seçiminde sol görüşlü Devlet Başkanı Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN