BM: Gazzeliler artan salgın hastalık riskiyle karşı karşıya

BM: Gazzeliler artan salgın hastalık riskiyle karşı karşıya

UNRWA, Gazze'deki Filistinli mültecilerin giderek artan insani krizle karşı karşıya olduğunu duyurdu. UNRWA'nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarının bölgede derinleşen bir insanlık felaketine neden olduğu vurgulandı.

UNRWA’nın sosyal medya hesabından İsrail’in saldırılarının sürdüğü Gazze’de yol açtığı insanlık felaketine ilişkin açıklamada yapıldı.

Açıklamada, Gazze'de yaşayan insanların açlık, hastalık ve ölüm tehdidi altında olduğu belirtildi. Özellikle salgın hastalıkların yayılma riskinin yüksek olduğu, ishal ve hepatit A gibi hastalıklarda endişe verici bir artışın yaşandığına dikkat çekildi.

Gazze'deki saldırılardan kaçarak Refah kentine sığınan 1.5 milyon kişinin bulunduğu geçici barınaklarda çöp biriktiği ve insanların temel ihtiyaçlarından yoksun kaldığına dikkat çekildi.

GAZZELİLER İSRAİL'İN YANI SIRA AÇLIK VE SALGINLA MÜCADELE EDİYOR

İsrail 7 Ekim 2023'ten beri yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor.

BM, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN