Deride Rusya’ya ihracat yüzde 73 arttı

Deride Rusya’ya ihracat yüzde 73 arttı

Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesi deri sanayicisine de yaradı. Türk deri ihracatçısı en önemli pazarı olan Rusya’ya geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 73’lük bir artış yakalayarak 62 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Türk deri sektörü, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) destekleri, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin çalışmalarıyla başta Rusya olmak üzere İngiltere, Norveç, Ukrayna, Kazakistan, Dağıstan, Azerbeycan, Bulgaristan, Letonya, Litvanya ve Belarus’tan gelen 750’nin üzerinde iş insanını Antalya’da ağırlıyor. Türkiye’den 30 firmanın stand açtığı “Leather&Fur Fashion Show”a gelen 750’nin üzerinde yabancı iş insanı ile Türk deri ihracatçıları B2B görüşmeler gerçekleştiriyor.

İkili ilişkilerinin eskisinden daha iyi bir seviyeye geldiği bu dönemde Leather&Fur Fahsion Show’da yüzlerce Rus iş insanını ağırladıklarına değinen İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “Lokomotif pazarımız olan Rusya’ya gerçekleştirdiğimiz deri ihracatındaki artış geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. 2016 yılının 01 Ocak – 31 Mayıs tarihleri arasında Rusya’ya 35 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmiştik. Bu sene aynı dönemde bu rakam yüzde 73’lük bir artış yakalayarak 62 milyon dolar seviyelerine geldi. Özellikle mayıs ayında Rusya pazarına, ayakkabı ihracatında geçen senenin aynı dönemine göreyüzde 500’lük bir artış ile 6,2 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleşmiş durumdayız. Rusya pazarına her geçen gün katma değeri daha yüksek ürünler ihraç ediyoruz. İhracat rakamlarımızı yukarıya çekmenin yolu çok fazla ürün satmaktan değil, katma değeri yüksek ürün satmaktan geçiyor.  Türk deri sektörü olarak moda ve trendleri yakından takip etmekle kalmıyor artık kendimiz bu değerleri taşıyan ürünler üretiyoruz. Bir pazara girdiğimizde rakip ülkelerden bizi ayrıştıran yönümüzün uygun fiyat olduğu dönemler artık eskide kaldı” diye konuştu.

Rusya’da açılması planlanan Türk Ticaret Merkezi’ne de değinen Şenocak, “Moskova’da ticaret merkezi açma çabalarımız yoğun şekilde sürüyor. Yaklaşık 34 bin m2 bir alanda ticaret merkezi kurmak için 5 sektör olarak girişimlerimizi birlikte sürdürüyoruz ve bu yolda çok ciddi bir mesafe kat ettik” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN