Cerabluslular aydınlığa kavuştu

Cerabluslular aydınlığa kavuştu

IŞİD’den temizlenen Cerablus’ta halk hızla eski günlerine dönüyor. Türkiye’den sağlanan elektrikle aydınlanan kentte yeniden hayata bağlandıklarını belirten Cerabluslular memnun.

Fırat Kalkanı operasyonunun getirdiği özgürlüğü yaşayan ilk şehir olan Cerablus’a dönen Suriyeliler, Türkiye’den sağlanan elektrikle yaşamsal ihtiyaçlarını karşılıyor. Terör örgütü IŞİD’in ilçeyi terk ederken zarar verdiği elektrik hatları ve içme suyu şebekesi, Türkiye’nin desteğiyle Kurban Bayramı’ndan önce onarıldı. Nüfusu 30 bine yaklaşan ilçede altyapı sorunları giderilen bölge halkı eski günlerine hızla dönüyor.

SOĞUK SUYA HASRETTİK

Evlerinde televizyon izleyip cep telefonu kullanabilen Cerabluslular hallerinden memnun. Marzuk Taha Ebu Yazen de onlardan biri. Türkiye sayesinde yeniden hayata bağlandıklarını ifade eden Yazen, ekliyor: Ben doktorum, hastanelerde elektriğe ihtiyaç var. Allah’a şükürler olsun o da oldu. DAEŞ buralardan bir daha gelmemek üzere çıktı, gitti. Eskiden burası ve biz cansız bir beden gibiydik.

Cerablus’un özgürleşmesinin ardından ailesiyle vatanına döndüğünü aktaran Abdurrahman Hamo da Türkiye’ye minnettar: Önceleri burası karanlıktı ama şimdi aydınlığa kavuştuk. Eskiden burada çocuklara ve büyüklere yaşam yoktu. Soğuk suya hasrettik onu içiyoruz şimdi. Çok şükür ÖSO ve Türkiye’nin yardımlarıyla bunlar oldu. Hayatımız çok daha iyiye döndü.

FIRAT’TA AVLANAN BALIKLAR AZEZ’E

Fırat Kalkanı harekatı ile terör örgütlerinden arındırılarak oluşturulan koridorla Halep’in Azez ve Cerablus ilçelerini birbirine bağlayan yol, güvenli seyahat edebilmenin yanı sıra ticari hayatın da canlanmasını sağladı. Fırat Nehri’nden avlanan balıklar Azez’e ulaştırılıyor. Buradaki komisyoncular ise Cerablus’a sebze ve meyve ulaştırıyor. Bölgede ticaret yapan vatandaşlar, Türkiye sınırı boyunca örülen güvenlik duvarından memnun. Askeri kaynaklar, Türkiye’nin güvenliği dışında sınır kaçakçılığının da önüne geçecek duvarın gelecekte Suriye’deki ticaret açısından önemli olduğunu belirtti. Diğer yandan Cerablus’ta eğitim öğretimin başlaması için de çalışmalara hız verildi. Ders zilinin bir hafta sonra çalması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN