Hem göz alıcı hem damak çatlatıcı! İşte herkesin aradığı tarif: Kıyır kıyır ay tatlısı

Hem göz alıcı hem damak çatlatıcı! İşte herkesin aradığı tarif: Kıyır kıyır ay tatlısı

Hem göz alıcı hem damak çatlatıcı ay tatlısı, davet sofralarınızın yeni favorisi olacak. Özel günlerde misafirlerinizi ağırlarken bu tatlıyı yapmadan duramayacaksınız. İşte, kıyır kıyır ay tatlısı tarifi…

Şerbetli tatlıların son dönemlerdeki gözdesi ay tatlısı, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlanabiliyor. Misafirleriniz için hem farklı hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız, ay tatlısı tam size göre. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz ay tatlısı tarifi…

MALZEMELERİ

Şerbeti İçin;

2 su bardağı şeker

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı pekmez

Hamuru İçin;

1 yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 adet limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Bulamak İçin;

1 yemek kaşığı irmik

AY TATLISI TARİFİ

Öncelikle şerbet için gerekli olan malzemeleri uygun bir kaba alın, şerbeti hazırladıktan sonra kenara alın. Hamurun malzemelerini bir kapta birleştirdikten sonra yoğurun ve irmiğin kendini çekip hamurun toparlanması için bekleyin.

Hamuru 2 eş parçaya bölerek silindir şeklinde yuvarlayın. Üzerine elinizle bastırarak yassı şekli verin ve üstüne irmik serpin. Çay bardağının ağız kısmıyla keserek ay şekli verdikten sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında, 25 dakika pembeleşene kadar kızartın.

Hazırladığınız şerbetin içerisine 1 yemek kaşığı pekmez ekleyerek karıştırın. Tatlı ilk sıcaklığını attıktan sonra üzerine şerbeti dökün. Son olarak üzerini Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya da cevizle süsleyebilirsiniz.

PÜF NOKTALARA DİKKAT!

Bu tatlının en önemli noktası şerbetinin kaynatılmadan yapılmasıdır. 1 gece önceden şerbetini döktüğünüz ay tatlısını ertesi gün servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN