İnsanlık onuru Siyonizm’i yenecek

Bir tarafta İsrail’in, Siyonizm’in, uluslararası sistem ağalarının muazzam propaganda çarkı, öbür tarafta bombardıman kurbanı bir kız çocuğunun cesedi ve onun yüzünde cenneti gören dedesinin gülümseyişi.

Hiç tereddütsüz ikincisine meyleden ABD’li Hıristiyan bir kadın, sosyal medyada paylaştığı videoda, göz yaşları içinde, hıçkıra hıçkıra anlatıyor:

“Mink topuzlu küçük kızı gözlerinden öpen o adamın videosu… Müslümanların inancına bakışım sonsuza kadar değişti. Öyle güçlü ki tasavvur edemiyorum. O küçük kızın yaşarken çekilmiş videolarını gördüm. Onun minik sesi…”

Ağlamaktan bir müddet konuşamıyor.

Sonra:

“Serbest bırakılan Filistinli rehinelerin videolarını izliyorum. Yıllarca hapis yatan, çocukluk yıllarını hapiste geçiren körpecik delikanlılar. Ve o çocuklardan birinin yaptığı ilk şey, annesinin elini öpmek. Sonra da deniyor ki ‘Eyvah, İsrail PR (Halka İlişkiler) savaşını kaybediyor.’ Evet yani. Çünkü benim gibi insanlar…”

Cümlenin devamını getiremiyor. Getirebilseydi “…asaleti tercih ediyor” gibi bir şey söylerdi herhalde.

Videonun son kısmında başa dönerek diyor ki:

“Kızını defnetmeye hazırlanan o adam gülümsüyor, çünkü biliyor ki kızı cennette.”

***

ABD’li başka bir kadının, bu sefer dinsiz bir kadının video mesajı:

“Bir ağacı meyvesinden tanırsınız. Filistinlilerin ne kadar tatlı meyveler verdiğini fark ettim. Ve eğer bir tanrı varsa, inanıyorum ki Filistinliler ve Müslümanlar Tanrı’nın seçilmiş halkı. Onlarda Tanrı’nın delillerini görüyorum; hal ve hareketlerinde, kalplerinde, şefkatlerinde. Onlar gerçekten güzel insanlar. 11 senemi muhafazakâr bir Hıristiyan kilisesinde geçirdim ve hiç bu tür meyveler görmedim. Hayır, yanına bile yaklaşamazlar. Ama onların Tanrı’ya adanmışlığı, kötücül güçleri bu tatlı insanlara gittikçe daha vahşi bir şekilde saldırmaya sevk ediyor. Ve bence bizi onların hakkı hukuku için daha çok uğraşmaya, daha çok savaşmaya iten de bu. Çünkü bunu hak ediyorlar. Yanlış bir şey yapmadılar. Ve eğer bir tanrı varsa, onun halkı budur.”

***

Böyle daha nice video dolaşıyor sosyal medya mecralarında.

Kameraya kaydedilmeyen benzeri duygu patlamalarının sayısı Allah bilir ne kadardır.

Karış karış bombalanan, bütün hayat damarları kesilmeye çalışılan, her gün yüzlerce evladını kaybeden Gazze'nin destansı dayanma iradesi, tevekkülü, hikmetli duruşu kalplere dokunuyor.

“İnsanlık onuru Siyonizm’i yenecek” diye geçiyor içimden.

YORUMLAR (107)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
107 Yorum