Zaha’nın maçı

Şampiyonlar Ligi’nde ilk ikinin anahtarı olan Bayern maçı öncesi önemli bir provaydı Kasımpaşa maçı. Angelino ve Kazımcan’dan istediği verimi alamayan Okan Buruk, Abdülkerim’i sol beke alıp Nelsson’u stoperde oynatarak bir ölçüde Bayern maçının provasını yapıyordu. Süper Lig’deki 3 Türk kuralı nedeniyle de Oliveira’nın yerine Kaan Ayhan vardı sahada. Bir ölçüde Kazımcan’ın formsuzluğu Oliveira’yı vuruyordu!

Orta ölçekli kadrolarıyla her sene kendisine orta sıralarda yer bulup ligin gediklisi olmayı başaran Kasımpaşa için Rams Park deplasmanı hayati bir puan alanı değildi ancak Kemal Özdeş, son şampiyon karşısında puan alacağına inanmıştı. Nitekim Mamadou Fall ve Aytaç Kara ile oyunun ilk bölümünde gole yakın da oynadı ancak Muslera’yı geçmek kolay değildi.

Galatasaray’ın kanatlarında Zaha ve Ziyech vardı, Kerem yine merkezdeydi. İki kanat çok yetenekli ama bir o kadar da ağırdı. Bu ağırlık da geçiş oyununda sıkıntı yaratabiliyordu. Ancak goller de yüksek tempolu oyunun bu zayıf halkası Zaha’dan geldi. Yıldızlar zaten böyledir, aniden ve çok güçlü gelirler. İlk yarının sonunda takımı soyunma odasına galip sokan gol tam bir usta işiydi. İkinci yarının başında, üç savunmacının arasından tıngır mıngır giren vuruşu da biraz şans işiydi.

Kasımpaşa ikinci yarıda daha derli topluydu. Tempo sorunu yaşayan, kanatlardan hızlı ataklar geliştiremeyen Galatasaray, Kenneth Omeruo’nun golüyle önünde hala uzun bir zaman dilimi ve diri bir rakip olduğunu hatırladı. Muslera’nın sakatlanıp çıkması maçı daha da kritik hale getirdi. Okan Buruk’un kaleci değişikliğindeki sonraki ilk hamlesi Ziyech- Tete değişikliğiydi.

Üç puan çantada keklik değildi ve Galatasaray yeniden oyuna dönmüştü. İki gol atan Zaha bile süratlenmiş sağ kanattan bindirmeler yapıyordu. İcardi, Kerem golün kıyısında dolaşmaya başlamıştı.

Okan Buruk’un 75. dakikadaki Kaan Ayhan- Oliveira hamlesi biraz da üçüncü golü bulup maçı kolaylamak içindi. Zaha ve Kerem’in yerine Barış Alper ve Halil’i alması da bundandı. Galatasaray kalan bölümde belki üçüncü golü bulamadı ama Kasımpaşa savunması üzerinde baskı kurarak rakibinin oyununu bozdu.

Sonuç olarak Galatasaray üst üste 10. lig maçından da galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürmüş oldu.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum