İcardi ve zihniyet farkı

Son iki sezonun şampiyonlarını karşı karşıya getiren derbide makasın ne kadar çok açıldığına şahitlik ettik. Bahsettiğim 102 milyon euro kadro değeri olan Trabzonspor’un, 215 milyon euro takım değerine ulaşan Galatasaray’ın yarısı kadar olması değil. Bahsettiğim, zihniyet farkının açıkması.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi kadrosu kurdu ve tüm dikkatini Avrupa kupası maçlarına verdi. Bir kazaya kurban gitmeden gruplara kendisini atmak için büyük özen gösteriyor. Lig şu an onlar için ikinci planda. Derbiye ideal kadrosuyla çıktılar ama yüksek bir tempo ve büyük bir baskı ile oynamadılar. Amaç 3 puan almaktı, Kerem’in şık pasında İcardi’nin usta vuruşu ile ilk yarıda aradıkları golü buldular, sonra da tabir yerindeyse üstüne yattılar.

Aradaki farkın açılmasına neden olan Trabzonspor’un oyun zihniyetiydi. Avrupa’da olmayan, tek odaklanması lig olan Bordo- Mavililerin lige hazır olmaması şaşırtıcıydı. Bu sezon fark yaratacağını iddia eden Bjelica’nın Trabzonspor’un oyununa fazla bir şey katamaması ilginçti. Oysa Trabzonspor kadrosunda yer alan Uğurcan, Bakasetas, Abdülkadir Umut, Trezeguet gibi yıldızları, Eren, Larsen, Denswill gibi yüksek potansiyelli oyuncuları ile çok daha fazlasını yapmalıydı. Galatasaray’dan gol yiyebilirsiniz, pozisyonlar da verebilirsiniz, karşınızda Türkiye’nin en güçlü hücum hattı var ama sizin de organize ataklarınız olmalı, en azından bir tane. Bu güçlü orta sahanın bu kadar verimsiz olması sorgulanmadan yeni başarılar elde etmek mümkün olmaz.

Trabzonspor’un yedek kulübesinin yetersizliği tabii ki bir sorun ama asıl mesele sahadaki güçlü ilk 11’in gücünün çok uzağında bir performansla oynaması.

Maçın son bölümündeki oyuncu değişikliklerine kalmak Trabzonspor’un puan alma şansının iyice azalması demekti çünkü kulübede hamle oyuncusu yoktu. Okan Buruk, Yunus ve Bakambu’yu alarak üçlü forvete döndü, sadece oyuncu değil oyun sistemini değiştirecek lükse sahipti, tabii bunu oyunun son bölümünde, skor 1-0’ken maç kopmamışken yapacak cesarete de.

Hep ileride oynama alışkanlığı uzatmada ikinci golü de getirdi. İcardi’nin müthiş golcülüğü tabii ki konuşulmalı ancak oyuna girenlerin skora katkı yapma geleneği ve becerisini sürdüren Kaan Ayhan’ın nefis ortasının hakkını vermek gerekiyor.

Sonuç olarak Galatasaray sezonun ilk galibiyetini aldı. Trabzonspor ise sezonun kalan maçları için ne yapması gerektiği konusunda erken bir uyarı aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.