Bodrum ve İzmir'i unutturur! Akvaryum gibi deniziyle küçük cennet: İstanbul'un yanı başında ama kimse bilmiyor

Bodrum ve İzmir'i unutturur! Akvaryum gibi deniziyle küçük cennet: İstanbul'un yanı başında ama kimse bilmiyor

Bu güzellik Bodrum ve İzmir’i unutturur. Akvaryum gibi deniziyle küçük cennet olan, İstanbul’un yanı başındaki Erikli, artık herkesin tatildeki yeni gözdesi olacak. İşte, Edirne’nin gizli cenneti Erikli…

Edirne’ye bağlı olan Erikli, Ege’nin kıyısında küçük ve şirin bir yerleşim yeridir. İstanbul’un dibinde yer alan Erikli, gerek hafta sonu kaçamaklarında gerek yaz tatillerinde iyi bir seçenek olacak. Peki, Erikli’ye nasıl gidilir? Erikli’de neler yapılır? İşte cevabı…

edirne-erikli-1.jpg

ERİKLİ’DE NELER YAPILIR?

Erikli küçük bir yer olduğu için geniş bir aktivite planı oluşturmak mümkün değil. Ancak bölgenin çevresinde yer alan köyleri gezebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir, şehrin kalabalığından uzaklaşarak kafa dinleyebilir, balık ekmek yemenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca sörf ve dalış yapma imkanını da burada bulabilir, tekne kiralayarak Gökçeada ziyareti yapabilirsiniz.

Ege ve Akdeniz bölgesindeki plajların kalabalığının olmadığı Erikli plajı oldukça sakin. Temiz kumları, el değmemiş doğası ile keyif ve huzur veren bu yerde plajlara yakın konaklama seçenekleri de mevcut.

edirne-erikli-2.jpg

ERİKLİ’DE NE YENİR?

Ege Denizi kıyısında olmanın verdiği avantajla pek çok deniz ürününe kolayca ulaşabileceğiniz Erikli’de, en az birkaç gece, farklı balıklardan oluşan ziyafetler çekmeniz olası. Balıkların yanında tercih edebileceğiniz diğer deniz ürünleri de bulunuyor. Daha önce denemediyseniz Ahtapot salatasının tadına mutlaka bakmalısınız. Ailenizle birlikte keyif alacağınız restoranların herhangi birini güvenle tercih edebilirsiniz.

edirne-erikli-3.jpg

İSTANBUL’DAN ERİKLİ’YE NASIL GİDİLİR?

İstanbul’dan Erikli’ye gitmek için Tekirdağ’dan Keşan’a gitmeniz gerekiyor. Keşan’ın ardından tercih edebileceğiniz birçok alternatif rota mevut. Erikli’de bulunan yolların neredeyse hepsi birbirine bağlı ve birinden diğerine geçerek Erikli’ye ulaşmanız mümkün.

Eğer arabanız yoksa ve İstanbul’dan Erikli’ye gitmek için bulunduğunuz semtten araç kiralama yapmayı düşünebilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza alıp konforlu bir seyahat planı yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN