Değişim sancısı

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin transfer dönemindeki ataklığı lige hemen yansımış, daha 6. haftada puan cetvelinde kopmalar yaşanırken güç farkının ligin heyecanını öldürmemesi için “play-off oynansın” tartışmalarına bile başlanmıştı.

Ama futbol sözle oynanan bir oyun değil. Ahmet Nur Çebi’ye “Bu sezon kesin şampiyonuz” dedirten çıkışın devamı gelmediği gibi Beşiktaş’ta başkandan hocaya herkes tartışılmaya başladı. Sonuçta olan sezona erken başlayan takımların yüksek tempolarının bir vites küçülmesiydi. Bir de bireysel yeteneklerin gününde olmadığı maçlar.

Ankaragücü maçı başladığında görüldü ki, lig 6. haftada bitecek, zirvede iki takım kalacak kadar kırılgan değil, diğer takımlar da uvertür değil. Başkent ekibi hızlı başlayan oyunda genç kalecisi Bahadır’ın kurtarışları ile oyuna tutundu ve sağlam savunması ile Galatasaray’ın gol makinası İcardi’yi kilitledi.

Garry Rodrigues’le de Sarı- Kırmızılı savunmayı tehdit etti. İlk yarıda Muslera’nın iki kurtarışı ev sahibi ekibi korku tüneline girmekten korudu.

Galatasaray ilk yarıda skoru değiştirecek pozisyonlar buldu ama golü bulamadı. Bunda 12 maçtır gol atan İcardi’nin yeteri kadar pas alamaması ve rakip savunmanın markajından çıkamamasıydı. Arjantinli yıldız presten kurtulmak için sık sık ceza alanının dışına çıkmak zorunda kaldı.

Galatasaray’ın ahenksiz bir görüntüsü vardı, bunun sebebi de Okan Buruk’un yaptığı sert rotasyondu. Savunma göbeğinde Abdülkerim- Nelsson ikilisinin yerine Sanchez- Kaan sahaya sürülmüş, kanatlarda Tete- Zaha yer alırken Kerem forvet arkasına çekilmişti. Sahaya çıkan 11’in 5’i yeni transferdi.

Tolunay Kafkas ilk yarıdaki zorunlu değişikliğin ardından ikinci yarıya iki hamle daha yaparak başladı. Ankaragücü oyun planı hızlı çıkışlara dayalıydı ve Cephas Galatasaray savunmasını açık alanda yakalayıp Rams Park’ı buz gibi eden golü attı.

Galatasaray şoku çabuk atlattı ve peş peşe ataklarla golü aramaya başladı. İcardi markajdaydı ve gününde de değildi. Skor sağlayacak bir ayağa ihtiyaç vardı. Kerem çalışkandı ama kanatlarda olduğu kadar özgür ve verimli değildi. Tete savruktu. O anlarda devreye Zaha girdi ve şık bir golle skoru eşitledi.

Golle birlikte Galatasaray da kendine geldi ve temposunu da baskısını da arttırdı. Tolunay Kafkas’ın 4. değişikliğini yapmasının ardından Okan Buruk’un hamlesi geldi. Yorulan Kerem Demirbay’ın yerine 65. dakikada Barış Alper’i aldı. Ancak orta sahadan adam eksiltip forvete takviye yapmak orta alanda boşluk yarattı ve Ankaragücü’nün yeniden rakip kalede görünmesini sağladı. Maç kırılgan bir noktaya gelmişti.

Tam da bu dakikalarda Boey’in kurtarıcı golü geldi.

Okan Buruk 3-4 dakika içinde bile kendini gösteren hatasının farkına varmıştı, galibiyet golünün hemen ardından Oliveira ve Mertens’i sahaya sürerek gediği kapadı. Galatasaray son çeyrekte topu kontrol ederek skoru korumasını bildi ve Şampiyonlar Ligi maçı öncesi moral buldu.

Galatasaray’da Sanchez oyun bilgisi ve becerisi ile Nelsson’u kulübede tutacağının işaretini verdi. Zaha takımdan ayrı düz koşuları bıraktığında çok daha yararlı olacak gibi. Tete enerjik ve ama iş bitiricilik noktasında eksik. Şampiyon kadronun genişlemesi ve yenilenmesinde bazen sıkıntılar yaşanabilir.

Galatasaray şu sn bu yenilenme sürecinin sancılarını yaşıyor ama kadro uyumu sağlandığında eskisinden de etkili bir takımın işareti verildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum