X'te bu kullanıcılar ücretsiz mavi tik alacak! Elon Musk duyurdu, mavi tikler dağıtılmaya başlandı

X'te bu kullanıcılar ücretsiz mavi tik alacak! Elon Musk duyurdu, mavi tikler dağıtılmaya başlandı

Ücretli mavi tik döneminin başlamasıyla X'te (Twitter) yüz binlerce onaylı hesap oldu. Elon Musk, yeni duyurduğu şartlar sağlayan kullanıcılara ücretsiz mavi tik verileceğini açıkladı. İşte, ücret ödemeden onaylı hesap olmanın şartları...

ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi X'in (Twitter) sahibi Elon Musk geçtiğimiz haftalarda, 2 bin 500'den fazla onaylı takipçisi olan X hesaplarının ücretsiz Premium üyelik; 5 binden fazla onaylı takipçisi olan hesapların ise ücretsiz Premium Plus üyelik alacağını duyurmuştu. Bu kapsamda birçok X kullanıcısı, ücretli X abonelik katmanlarından herhangi biri için ödeme yapmamalarına rağmen, kullanıcı adlarının yanında tanıdık mavi tik işaretini gördüklerini bildirdi.

X'TE ÜCRET ÖDEMEDEN MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Elon Musk'ın platformu satın almasından önce, onaylanmış kullanıcı işareti genellikle ünlülere, politikacılara, gazetecilere ve diğer tanınmış kişilere veriliyordu. Ancak, ücretli doğrulama sistemi başlatıldıktan sonra, Premium üyelik alan herkes bu rozeti alabilmeye başladı. Daha önce onaylanmış hesabı olan ve ödeme yapmayı reddeden bazı kullanıcılar ise rozetlerini kaybettiler.

Webrazzi'de yer alan habere göre, Fakat Elon Musk, Steven King ve LeBron James gibi kişilere bizzat müdahale ederek onların rozetlerini yeniden kazanmalarını sağladı ve sonuç olarak bir milyondan fazla takipçisi olan birçok hesaba yeniden onaylanmış hesap rozeti eklendi.

ÜCRETSİZ ONAYLI HESAP NASIL OLUNUR?

Şimdi ise halihazırda binlerce onaylanmış hesaplı takipçisi olan birçok X hesabının bu işareti istemeseler de alacaklarını söyleyebiliriz, aslında bu da yine birçok fenomenin ve önemli hesabın onaylı hesap olmasını sağlayacak. Ancak para vermeden Premium üye olanlarla paralı üyelikleri tespit etmek mümkün olmayacağı için ya herkes bir fenomen gibi görünecek ya da fenomenler de ödeme yapmış bir kullanıcı gibi görünecek. Bunun platformda nasıl bir karışıklık yaşatacağını ise ilerleyen dönemde hep birlikte gözlemleyeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN