Bu kez de Twitch, Tiktok'u kopyalıyor: O özellik yakında devreye alınıyor! Akış arayüzü baştan sona değişiyor

Bu kez de Twitch, Tiktok'u kopyalıyor: O özellik yakında devreye alınıyor! Akış arayüzü baştan sona değişiyor

Oyuncuların sıklıkla tercih ettiği canlı yayın platformu Twitch, Tiktok'un sevilen bir özelliğini kendi platformuna entegre ediyor. İşte detaylar...

Video paylaşım sitesi Twitch, 2023 yılından beri rakibi Tiktok'un benzeri bir akış üzerinde çalışıyor. Twitch, Tiktok benzeri akışını bu ay tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor.

Twitch tarafından gerçekleştirilen Patch Notes yayınında şirket, yeni akışını duyurdu. Bu yeni akış, klipler ve güncel canlı yayınlar olmak üzere ayrı akışlar arasında gezinmenizi sağlayacak. Yeni keşif akışı, mobil uygulamada bir sekme olarak konumlanacak.

TWITCH'E SİNEMA MODU GELİYOR

Ayrıca gelecek ay, kullanıcılardan bazıları söz konusu akışı, mobil uygulamanın anasayfası olarak görebilecek. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; içerik ilkelerine uyduğu sürece tüm canlı yayınlar ve klipler keşif akışında gösterilebilecek.

Webrazzi'de yer alan habere göre, kullanıcılar canlı akışta gezinirken hem takip ettikleri içerik üreticilerin canlı içeriklerini hem de Twitch tarafından önerilen yayınları görebilecek. Beğenilen canlı yayın ile etkileşime girmek için ise içerik üreticinin avatarına dokunmanız yeterli. Bu adımın ardından yayını sinema modunda izlemeniz de mümkün.

BOL BOL REKLAM GÖSTERİLECEK

Öte yandan klip akışı Twitch canlı yayınlarından alınan kısa formatta videoları görmenizi sağlayacak. Bu noktada Twitch bir içerik üretici yayındaysa bunu sergileyecek. Aynı şekilde reklamlar da akış da kendini gösterecek. Üstelik reklamlardan kaçınmak için pek bir seçenek de sunulmuyor. Yine de akışı aşağıya doğru kaydırırken reklamları atlayabileceğinizi belirtelim. Dolayısıyla Youtube'da gördüğümüz üzere reklamlar odağında içerik akışını duraklatmak söz konusu değil.

Bu yeni akış ile birlikte Tiktok'un içerik akışını kopyalayan Instagram, Facebook, Linkedin ve Youtube gibi sosyal ağlara Twitch de katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN