DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan anayasa açıklaması

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan anayasa açıklaması

Yeni anayasa tartışmalarına değinen DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 'birleştirici, kucaklayıcı, bütünleştirici' vurgusu yaptı. Uzlaşma ve diyalogdan yana bir parti olduklarını söyleyen Doğan, "Bu durumun kazandıracağını düşünüyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasetin en üst gündeminde yer alan yeni anayasa tartışmalarına ilişkin konuştu.

Halk TV'de değerlendirmede bulunan Doğan, 'birleştirici, kucaklayıcı, bütünleştirici' vurgusu yaptı.

Doğan, "Kırmızı çizgiler yerine uzlaşabileceğimiz yerlerden başlamalıyız. Uzlaşmacı bir tavır içinde olabiliriz, uzlaşma ve diyalogdan yana bir partiyiz. Bu durumun kazandıracağını düşünüyoruz" dedi.

DEM Parti tarihini hatırlatan Doğan, "Biz DEM Parti olarak yıllardır sürdürdüğümüz mücadele geleneğimize baktığımız zaman bir mücadele ve müzakere partisi olarak konumlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin bir normalleşmeye ihtiyacı var" diyen Doğan, bu normalleşmenin gerçekleşmesi için de bir takım adımların atılması gerektiğini söyledi.

'ANAYASA YAMA YÖNTEMİYLE YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL'

Doğan, anayasa tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

Türkiye'de anayasa yapım sürecinin oluşmasına ihtiyaç var. Bu iklime, atmosfere ihtiyacımız var. Bunun öncülüğünü yaptığını iddia eden iktidar partisi, bir yeni anayasa yapımından bahsediyor. Hangi yöntemle yapacak, nasıl yapacak, gerçekten bu bir toplumsal mutabakata dönüşebilecek mi? Aslında yeni anayasa ve yeni anaysa yapımı hem yöntemi ve içeriği itibariyle de bizim onlarca yıldır en büyük meselelerimizden biri. Hayatımız olarak ortaya koyduğumuz meselelerden biri.

Anayasa dediğimiz şey bir takım yama yöntemiyle yapılacak bir şey değil. Yeni anayasa, daha köklü bir biçimde ele alınması gereken, bu ülkede yaşayan herkesin kendini ait hissettiği, kendini görebildiği bir anayasa olmalı. Bu kadar kutuplaşmış toplumlarda insanlar arası mesafeyi açan değil yakınlaştıran bir iklime ihtiyacımız var.

'KIRMIZI ÇİZGİLER YERİNE UZLAŞABİLECEĞİMİZ NOKTALARDAN BAŞLAYABİLİRİZ'

Yeni anayasa için olmazsa olmazlardan başlamak yerine olabilirlerden başlayabiliriz. Kırmızı çizgilerden başlamak yerine uzlaşabileceğimiz noktalardan başlayabiliriz. Biz buna açık bir siyasi partiyiz. Bunu iktidar bağlamında söylemiyorum. Muhalefet partileri açısından da baktığınızda muhalefet partileri de olmazsa olmazlarını ortaya koyuyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN