Alperen Şengün'den tarihi performans

Alperen Şengün'den tarihi performans

Milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA'de tarihi bir karşılaşmaya imza attı. Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 yendiği maçta 45 sayı, 16 ribauntluk performansıyla double-double yapan Şengün, NBA'de en fazla sayı atan Türk oyuncu oldu.

NBA'de Houston Rockets oyuncusu milli basketbolcu Alperen Şengün, rekorlarla dolu bir performans gerçekleştirdi.

San Antonio Spurs ile karşı karşıya gelindiği maçta milli basketbolcu, 37 dakika süre aldığı mücadelede 45 sayı, 16 ribaunt, 3 asistlik performansıyla double-double yaparak takımına galibiyeti getiren isim oldu.

REKORLARA İMZA ATTI

45 sayılık müthiş performansıyla kendi kariyer rekorunu kıran 21 yaşındaki basketbolcu aynı zamanda Türk basketbolu adına da önemli bir başarının altına imzasını attı.

1kapak.jpg

Alperen Şengün, Mehmet Okur'un Utah Jazz forması giydiği dönemde 12 Ocak 2009'da Indiana Pacers karşısında gösterdiği 43 sayılık performansı geride bırakarak, NBA tarihinde bir maçta en fazla skor üreten Türk oyuncu olarak tarihe geçti.

EN GENÇ OYUNCU

Alperen Şengün 40 sayı, 10 ribaunt ve 5 top çalma istatistiklerini yakalayan en genç oyuncu olarak da adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Houston Rockets'ta Alperen Şengün'ün 45 sayısının yanı sıra Jalen Green 23 sayı ve Fred VanVleet 21 sayılık oyunuyla galibiyette önemli rol oynadı.

San Antonio Spurs'te ise Devin Vassell 22 sayı ve Malaki Branham 20 sayılık performans ortaya koydu.

San Antonio'da forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman ise 6 sayı, 4 ribauntluk oyun sergiledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN