Üretimi sadece Konya’da yapılıyor, lezzeti dünyaya ulaşıyor! 2024’e ramak kala rekor satış: 10 günde 200 ton satıldı

Üretimi sadece Konya’da yapılıyor, lezzeti dünyaya ulaşıyor! 2024’e ramak kala rekor satış: 10 günde 200 ton satıldı

Konya’nın yüzyıllık lezzeti satış rekorları kırmaya devam ediyor. Üretimi sadece Konya’da yapılan ürün 10 günde 200 ton satıldı. İşte, Konya’nın tescilli lezzeti…

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya’da düzenlenen özel etkinliklerle tamamlandı. Etkinlikler kapsamında ise dünyanın dört bir köşesinden yüz binler Konya’da buluştu.

10 gün süren törenlerde ise Konya’ya özgü lezzetlere yoğun ilgi gösterildi.

10 GÜNDE 200 TON SATIŞ!

Konhaber.com’un haberine göre, Konya’da üretilen ve özellikle turistlerin yoğun ilgi gören Konya şekeri etkinliklerin yapıldığı 10 günlük süreçte satış rekoruna imza attı. Öyle ki kentte 10 gün süren etkinlikler kapsamında toplam 200 ton Konya şekeri satıldı.

konya-sekeri-1.jpg

Konya’nın en büyük şekerleme üreticilerinden Mizan Şekerleme Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Ertavukcu üretim ve satış rakamlarıyla ilgili Konhaber.com’a konuşarak şunları söyledi:

“Konya’nın en büyük şekerleme üreticisiyiz. Konya Şekeri sadece bir şekerleme değil, misafirlerin en çok tercih ettiği, şehirden ayrılırken de sevdiklerine götürdüğü bir hediyedir. Şehrimize gelen misafirlere taze ürünler sunmak ve onları memnun bir şekilde uğurlamak öncelikli hedefimiz. Konya’ya gelen hemen hemen herkes bu şekeri alıyor. Bazen valiz dolusu şekerle memleketine dönenleri görüyoruz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN