O 3 ilçe üretimin neredeyse hepsini sırtladı! Bahçelerden bolluk fışkırıyor: Bu yıl alan da satan da mutlu olacak

O 3 ilçe üretimin neredeyse hepsini sırtladı! Bahçelerden bolluk fışkırıyor: Bu yıl alan da satan da mutlu olacak

Konya’nın o 3 ilçesi üretime doymuyor. Bu yıl üretimde 4500 tona ulaşan ilçeler resmen rekor kırdı. Kış boyu alan da satan da mutlu olacak.

Konya’nın bahçelerinde ceviz hasadı hala devam ediyor. Ücretsiz fidan dağıtımından faydalanan üreticiler cevizde bu yıl 4500 ton üretime ulaştı.

3 İL ÖNDE GİDİYOR

Özellikle Konya Beyşehir, Akşehir ve Doğanhisar ilçelerinde ceviz üretimine büyük önem veriliyor. Hasatla ilgili son durumu ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay aktardı.

Belediye Başkanı İbrahim Altay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"Şehrimizde başta Beyşehir, Akşehir ve Doğanhisar ilçelerimiz olmak üzere yıllık yaklaşık 4500 ton ceviz hasadı yapılıyor. Bereketli olsun”

konyada-ceviz-hasadi-1.jpg

ÇİFTÇİ DESTEKLERİ 2024 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Konya’da çiftçilere verilen yüzde 50 hibe destekleri 31 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek. Çiftçiler; elma, asma, ceviz, badem, kayısı, kiraz, ahududu, aronya, böğürtlen, korunga, Macar Fiği, aspir, ada çayı, kekik desteği alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN