Konya’da o manzara dehşete düşürdü! Her yer ölü balıklarla kaplandı: O baraj tamamen kurudu

Konya’da o manzara dehşete düşürdü! Her yer ölü balıklarla kaplandı: O baraj tamamen kurudu

Konya’da beklenen yağışların almaması nedeniyle yaşanan kuraklık endişe verici boyuta ulaştı! Konya’da o manzara dehşete düşürdü! Kuraklıkla birlikte o baraj tamamen kurudu! Her yer ölü balıklarla kaplandı...

Bu yıl beklenen yağışı alamayan Konya Ovası, kuraklık tehdidi altında. Akören ilçesinde bulunan May Barajı, kuraklık ve azalan yağışlar nedeniyle tamamen kurudu. Sulama ve taşkın önleme amacıyla 1960 yılında yapılan barajın kurumasıyla birlikte bölgedeki balık popülasyonu da telef oldu.

ÖLÜ BALIKLAR KIYIDA TABAKA OLUŞTURDU

konyada-korkutan-goruntu-baraj-kurudu-binlerce-balik-telef-oldu-007.jpg

Barajın sularının tamamen çekilmesi sonucunda, zeminde çatlaklar oluştuğu gözlemlendi. Barajdaki suyun tamamen çekilmesiyle birlikte, balıkların ölmesiyle kıyı sularında ölü balıkların tabaka oluşturduğu görüldü.

konyada-korkutan-goruntu-baraj-kurudu-binlerce-balik-telef-oldu-004.jpg

Konya Ovası, Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinirken, yaşanan kuraklık ve azalan yağışlar tarımsal faaliyetleri de olumsuz etkiliyor. İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte, ülkemizde de giderek artan kuraklık sorunu, tarım ve su kaynakları üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN