Konya'da ekmeğin fiyatı bir yılda 4'üncü kez zamlandı

Konya'da ekmeğin fiyatı bir yılda 4'üncü kez zamlandı

Konya’da 200 gram ekmeğin fiyatı, son zamla birlikte 7 liraya yükseldi. 2022 yılının ekim ayında 3,5 liraya satılan ekmeğin fiyatı bir yılda dördüncü kez artarak yüzde 100 zamlanmış oldu. Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, "İktidar seçimlerin ardından ekonominin şaha kalkacağını söylüyordu ama şaha kalkan tek şey zamlar oldu. Her gün gelen zamlar vatandaşa nefes aldırmıyor. İktidar dar gelirlinin ekmeğini de elinden almak istiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de iğneden ipliğe her ürüne zam gelmeye devam ederken tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da da 200 gram ekmeğe zam geldi.

Kentte 2022 yılının ekim ayında 3,5 liraya satılan ekmeğe son bir yılda 4 kez zam geldi ve fiyatı 7 liraya yükseldi.

'İKTİDAR, DAR GELİRLİNİN EKMEĞİNİ DE ELİNDEN ALMAK İSTİYOR'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, ekmek zammına ilişkin iktidara tepki gösterdi. "Seçimlerin ardından zam dalgası devam ediyor” diyen Ekici, “İktidar seçimlerin ardından ekonominin şaha kalkacağını söylüyordu ama şaha kalkan tek şey zamlar oldu. Her gün gelen zamlar vatandaşa nefes aldırmıyor. Tahıl ambarı olarak bilinen Konya’mızda ekmeğe yine zam geldi ve fiyatı 7 liraya yükseldi. İktidar dar gelirlinin ekmeğini de elinden almak istiyor. 4 kişilik bir ailenin günde 10 ekmek yediğini düşünürsek sadece ekmeğe 2 bin 1000 lira para ödemek zorunda kalacaklar. Son bir yılda baktığınız zaman ekmeğe yüzde 100 zam yapılmış. İktidar güdümündeki TÜİK’e göre enflasyon yüzde 61… Ülkedeki enflasyonu sadece ekmek üzerinden hesapladığınız zaman bile TÜİK’in rakamlarının ne kadar gerçek dışı olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN