Çalışan kadınlara kötü haber! Kuaförler artık o gün kapalı olacak: O şehirde uygulama başladı

Çalışan kadınlara kötü haber! Kuaförler artık o gün kapalı olacak: O şehirde uygulama başladı

Çalışan kadınları üzecek haber! Kuaförler artık o gün hizmet vermeyecek! Uygulama, o şehirde başladı! O tarihte yürürlüğe giriyor...

Konya'da, Konya Valiliği, Konya Ticaret Odası, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyeleri'nin ortak kararıyla alınan yeni düzenleme, bayan kuaförleri için önemli değişikliklere işaret ediyor. Bu karar, kuaför esnafına ve müşterilere daha düzenli bir çalışma ve hizmet imkanı sunmak amacıyla hayata geçirildi.

1 MART TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Esnafı ikiye bölen karar ertelendi! Pazar günleri kuaför, berber ve güzellik salonları kapanacak mı? - Ekonomi Haberleri

1 Mart 2024 tarihinden itibaren bayan kuaförlerinin çalışma gün ve saatleri şu şekilde belirlendi:

  • Salı günleri bayan kuaförleri açık olacak, ancak Pazar günleri kapalı olacak.
  • Pazar günü iş yerlerini açan bayan kuaförlerine cezai işlem uygulanacak.

Bu yeni düzenleme, esnaflara daha düzenli bir çalışma imkanı sağlamasıyla birlikte, müşterilerin hafta sonu kuaför ihtiyacını karşılamada da kolaylık sağlayacak. Ayrıca, sektörde haksız rekabeti engellemesi bekleniyor.

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin esnaf ve müşteriler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Düzenlemenin gerekçesi olarak ise, daha önce Salı günleri tatil yapan bayan kuaförlerinin yoğunluk yaşadığı ve bu durumun müşterilere zorluk yaşattığı ifade edildi. Pazar gününün ise tatil günü olarak daha uygun olduğu değerlendirildi.

Yeni düzenleme 1 Mart 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olup, esnaf ve müşterilerden gelen tepkiler genel olarak olumsuz yönde oldu. Kuaförlerin en yoğun iş yaptığı pazar günlerinde işlerin aksamasına neden olabileceği endişesi dile getirilirken, kadınların bakım ihtiyaçlarını genellikle pazar gününe planlaması ve düğünlerin ve eğlencelerin genellikle pazar günü yapılması gibi durumlar da göz önünde bulunduruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN