Ankara’da binen soluğu Diyarbakır ve Tatvan’da alacak! Yeni turistik rota belirlendi: Seferler 17 Nisan’da başlıyor

Ankara’da binen soluğu Diyarbakır ve Tatvan’da alacak! Yeni turistik rota belirlendi: Seferler 17 Nisan’da başlıyor

Ankara’nın yeni turistik rotası belli oldu. 17 Nisan’da başlayacak seferler kapsamında, Ankara’da binen soluğu Diyarbakır ve Tatvan’da alacak. İşte, yeni turistik trenin detayları…

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenlerini 17 ve 19 Nisan tarihlerinde işletilmeye başlayacağını söyledi. Yazılı açıklama yapan Bakan Uraloğlu, yeni seyahat rotalarını da duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıklamasında "Hizmet kalitesi artırılarak tren seyahati vatandaşımızın günlük yaşamına girdi ve ulaşım alışkanlıklarını değiştirdi. Bu kapsamda yüksek hızlı trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda işletilen trenlere olan taleplerin artmasıyla birlikte seyahat severlerin hizmetinde olacak iki yeni turistik tren daha işletilmeye başlanacak.

Ankara'dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te hareket edecek, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de yola çıkacak. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı'da 4 saat, Kayseri'de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak" dedi.

ankara-tatvan-turistik-tren.jpg

BÖLGE EKONOMİSİNİN CANLANMASINI SAĞLAYACAK

Yeni turistik trenin bölge ekonomisini canlandıracağını belirten Uraloğlu, yalnızca bir ulaşım aracı vazifesi görmeyeceğini, şehirler arasındaki kültürel iletişimi de artıracağını vurguladı.

Turistik trenler ile gezginlere ev konforu sunulduğunu söyleyen Uraloğlu, "1262 kilometrelik Ankara-Tatvan parkurunda işletilecek turistik treninin de Ankara'dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te seferlerine başlayacağını tüm seyahat severlere duyurmak isterim. Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan'dan 06.35'te hareket edecek tren, Tatvan-Ankara seferinde Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor” şeklinde konuştu.

FİYATLAR NE KADAR?

Bilet fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır arasındaki yataklı vagonda bir odanın fiyatının 9.000 TL olduğunu, Diyarbakır-Ankara arasındaki odanın 8.000 TL, Ankara-Tatvan arasında 9.900 TL, Tatvan-Ankara arasında ise 9.000 TL olduğunu aktardı. Ayrıca Bakan Uraloğlu, yataklı vagonlarda 1 odada 2 kişinin seyahat edebileceği bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN