2 katlı evinin 1 katını onlara kapattı, resmen yeni yaşam alanı yarattı: 'Kapıma geliyorlar boş çeviremiyorum'

2 katlı evinin 1 katını onlara kapattı, resmen yeni yaşam alanı yarattı: 'Kapıma geliyorlar boş çeviremiyorum'

Ankara Kızılcahamam’da yaşayan 65 yaşındaki Nurhan Canatar, 2 katlı evinin giriş katı ile bahçesini sokak hayvanlarına kapattı. Onlar için resmen yeni bir yaşam alanı yaratan Canatar, ‘Kapıma geliyorlar boş çeviremiyorum’ derken, sokak hayvanlarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğinin de altını çizdi…

3 çocuk annesi Nurhan Canatar, kedilerine daha geniş ve konforlu bir yaşam alanı verebilmek için şehir merkezinde bulunan evini bırakarak, Kahramankazan’dan 2 katlı müstakil bir ev alarak oraya taşındı. Evin giriş katını tamamen kedilere tahsis eden Canatar, teller ile çevirdiği bahçesinde kedilerine güvenli bir yaşam alanı oluştur.

Kışın evinin giriş katına aldığı 60 kedinin bakımını üstlenen Canatar, havalar ısınınca kedilerini bahçede onlar için yaptığı özel alana alıyor.

evinin-bir-katini-kedilere-ayiran-kadin-3.jpg

KORKUSUNU YENDİ HAYATINI KEDİLERE ADADI

Hayatını kedilere adayarak 12 yıldır onlara annelik yapan Canatar, önceden hayvan korkusu olduğunu ancak İstanbul’dan getirilen kediler ile bu korkuyu yendiğini ve sokaktaki canlara yuva olduğunu belirtti. Evinde baktığı kedi sayısının artmasıyla birlikte Kahramankazan’da aldığı evin bahçesi ve giriş katını kedilere göre dizayn ettiğini aktaran Canatar, sokakta bulduğu, kaza geçiren, hasta olan ya da doğum yapmış kedilere evini açtığını belirterek şunları söyledi:

evinin-bir-katini-kedilere-ayiran-kadin-1.jpg

"100'ün üzerinde kedi vardı, çok fazla kedi sahiplendirdim. Yalnız başıma bunlara sahip çıkıyorum. Bana kedi getirdiler, söz verdiler 'Biz de sahip çıkacağız' diye ama hiçbiri sahip çıkmadı, bırakıp gittiler. Her şeyleriyle tek başıma ilgilendim. Hayvanların perişan olduğunu görünce aldım. Bu vicdan meselesi"

evinin-bir-katini-kedilere-ayiran-kadin-4.jpg

VETERİNER TEKNİKERİ GİBİ OLDU

Güne kedilerini besleyerek başlayan ve hasta olan kedilere ilaçlarını veren Canatar, veterinerlerden öğrendiği bilgilerle neredeyse veteriner teknikeri gibi olduğunu söyledi.

evinin-bir-katini-kedilere-ayiran-kadin-2.jpg

“SOKAĞA ATACAKLARSA ALMASINLAR”

Sosyal medyada ‘Nurhan Teyzenin Kedileri’ adlı bir hesabı olduğunu ve orada mama kumbarası bulunduğunu söyleyen Canatar, "Sosyal medyada 'Nurhan Teyzenin Kedileri" adında sayfam ve mama kumbaram var, oradan mama gönderiyorlar. Evde sıcak ortamları var. Kapı açık, kışın eve giriyorlar, istediklerinde bahçeye çıkıyorlar, yazın bahçeye salıyorum. 6 tane de inşaat çöplüğünden aldığım köpeğim var" dedi.

evinin-bir-katini-kedilere-ayiran-kadin-5.jpg

Kedilerin bakımlarıyla ilgilenebilmek için yardım talebinde de bulunan Canatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'ım insanların hepsine vicdan, merhamet versin. Ben Kabe'ye gittim, Kabe'de bile onlara devamlı dua ediyorum. Ben orada da hayvanlara mama götürdüm, onlara sahip çıktım. Hayvanları sokaklara atmamalarını istiyorum. Eğer sokağa atacaklarsa almasınlar. Bana bir kedi geldi, sahibi ölmüş, annesi kediyi bana attı, insan yavrusunun hatırı için bakar ona."

Canatar, parkinson hastalığı geçirdiğini ve bu süre içinde kedilerini yanından ayırmadığını ifade ederek, "Hastalığımda kediler bana çok iyi geldi. Belki de hastanede yatacaktım ama onlar bana çok iyi geldi. Onlar benim yavrularım gibi, torunlarım var ama bunlar da ön plandalar benim için." diye konuştu.

evinin-bir-katini-kedilere-ayiran-kadin.jpg

ÖLEN KEDİLERİNİN 60 MEZARI VAR

Ölen kedilerini evinin arka tarafında bulunan boş araziye gömdüğünü söyleyen Canatar, "Çok üzülüyorum, çok ağlıyorum, geçen de bir tane öldü, çok üzülüyorum, Allah yardımcımız olsun, insan ibret almalı, can vermek çok zor. Mezarlıkta 60 tane var" dedi.

Kedilerin temizliği için kendisine ücret karşılığında yardımcı olacak birini aradığını ve tek başına zorlandığını söyleyen Canatar, sokakta baktığı köpekleri için de mama desteği çağrısı yaptı:

"Bir kilogram olsun yardım etsinler. Kapıma geliyorlar, boş çeviremiyorum, bir yere gitmiyorlar, hipnoz gibi kapıya bakıyorlar. Kapının önünde soğukta titriyorlar, onları sıcak alana koyuyorum. Kendi yiyeceğinden kesip onlara veriyorum. Hepsinin ismi var, isim seçme yerinden onlara isimler seçtim. Onlarla çok güzel günler geçirdim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN