Mansur Başkan Ankaralıyı müjdeye boğdu! Kızılay resmen Paris oluyor

Mansur Başkan Ankaralıyı müjdeye boğdu! Kızılay resmen Paris oluyor

Mansur Yavaş, Ankaralıyı resmen müjdeye boğdu! Ankara’nın kalbi Kızılay, yeni bir kentsel yenileme projesi ile daha da cazip hale getiriliyor. İşte detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay’da bulunan İzmir 1 ve İzmir 2 caddelerini içeren “İzmir Caddeleri Kentsel Tasarım” projesini hayata geçiriyor. Bu proje, bu caddeleri daha modern ve işlevsel bir yapıya büründürmeyi amaçlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projeye dair yaptığı açıklamada, “İzmir Caddesi’ni yeniden şekillendirerek Ankara’nın en popüler yerlerinden biri yapmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.

MODERN CADDELER

Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Bakım Onarım Şube Müdürü Mehmet Karabayır da, “İzmir 1 ve İzmir 2 caddeleri üzerinde yapacağımız bu kentsel tasarım çalışması ile bölgeye taze bir nefes katmayı planlıyoruz. Proje, 22 bin metrekarelik yürüyüş alanları, 2 bin 400 metrekarelik yeşil alanlar, ileri düzey güvenlik sistemleri, estetik aydınlatmalar, özel tasarlanmış havuzlar, dinlenme noktaları, büfeler, heykeller ve bisiklet park yerleri ile tamamlanacak. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp, caddeleri halkın kullanımına açmayı umuyoruz,” dedi.

Bu yenilikçi kentsel tasarım projesi, Kızılay’ı daha modern ve yaşanabilir bir ortama dönüştürerek, Ankara’nın merkezindeki bu stratejik bölgenin çekiciliğini artırmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN