60. Kütüphane Haftası festivalle kutlanıyor

60. Kütüphane Haftası festivalle kutlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 60. Kütüphane Haftası'nı unutulmaz bir festivalle kutlamaya hazırlanıyor. "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler" ana temasıyla 23-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, kütüphaneleri geleceğe taşıyacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 60. Kütüphane Haftası’nı ‘Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali’ ile kutlayacak. Bakanlığın ‘Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler’ ana temasıyla düzenleyeceği 60. Kütüphane Haftası, Türkiye’de ilk kez teknolojiyi kütüphanelerle buluşturan bir festivale ev sahipliği yapacak.

Sanal gerçeklikten yapay zekâya, akıllı mimariden robotik uygulamalara gençleri ve yediden yetmişe kütüphane kullanıcılarını yeni teknolojilerle tanıştıracak olan festival 23 Mart’ta Rami Kütüphanesi’nde başlayacak. Uluslararası festivale kütüphanecilik alanında teknoloji ve yapay zekâ temelli hizmet üretenler ile bu alanda hizmet veren kurum, kuruluş ve dernekler, ürün geliştiriciler, girişimciler, kütüphaneciler, akademisyenler katılacak.

Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Azerbaycan “Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali”nin konuk ülkeleri olacak. Festivalin ilk etkinliği ‘Kütüphaneciler için Yapay Zekânın Gizemini Çözmek’ konulu konferans olacak. 27 Mart’ta sona erecek festivalin ayrıntılarıyla kayıt bilgilerine ‘kutuphaneveteknoloji.com’ internet adresinden ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN