Daha önce Kovid-19 geçirenler dikkat! O hastalıklara yol açtığı ortaya çıktı: Dünya panikte!

Daha önce Kovid-19 geçirenler dikkat! O hastalıklara yol açtığı ortaya çıktı: Dünya panikte!

Son yapılan bir araştırma, koronavirüsünün (Kovid-19) beynin hücreleriyle etkileşime geçebildiğini ve olumsuz sonuçlara yol açabileceğini ortaya koymuştur. Bu bulgu, virüsün kronik sinir sistemi hastalıklarına katkıda bulunabileceği endişesini beraberinde getirmektedir. İşte detaylar...

Avustralyalı bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, Kovid-19 virüsünün beyin dokusuna adapte olarak kronik sinir sistemi hastalıklarına yol açabilecek nörobiyolojik belirtilere neden olabileceğini kanıtlamıştır.

KOVİD-19'DA KORKUTAN ARAŞTIRMA

KOVİD

Queensland Üniversitesi'nden araştırmacılar, virüsün beyindeki nöron ve glia hücrelerinin zarlarından füzyonla geçebildiğini göstermiştir. Fare ve insan beyin kültürleri üzerinde yapılan deneylerde, Kovid-19 virüsü (SARS-CoV-2) ile enfekte edilen hücreler arasında bağlantılar kurulduğu ve virüsün hücrelerin zarlarını aşabildiği gözlemlenmiştir.

Araştırmacılar, bu bulgunun bir virüsün beynin içine girdiğinde ya hücre ölümüne yol açtığı ya da enfeksiyonu tetiklediği şeklindeki yaygın inanışın aksine, üçüncü bir olasılığın varlığını kanıtladığını belirtmiştir: nöral füzyon. Bu, Kovid-19 virüsünün sinir sistemi üzerindeki etkilerini anlamak açısından önemli bir adımdır.

Araştırmacılar, Kovid-19'un davranışını anlamakla kalmayıp, aynı zamanda sinir sistemi üzerinde etkili olan diğer virüslerin nöropatolojisi ve işleyişi hakkında da önemli bilgiler sağladığını vurgulamaktadır. Bu bilgiler, ileride tedavi ve önlemlerin geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN