Yapay zeka robotlarının politik görüşleri tartışılıyor

Yapay zeka robotlarının politik görüşleri tartışılıyor

ABD'de yapılan bir araştırmada, yapay zeka sohbet robotlarının yapı taşı niteliğindeki LM'lerin politik görüşlerine veri havuzlarının etkisi üzerinde incelemeler yapıldı. Bilim insanları, 14 farklı LM üzerinde, siyasi pusula testini uygulayarak LM'lerin politik görüşlerini ölçtü.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir araştırmada, veri havuzlarının yapay zeka sohbet robotlarının yapı taşı niteliğindeki LM'lerin politik görüşlerine etkisi üzerinde incelemeler yapıldı. Bilim insanları, LM'lerin politik görüşlerinde, veri havuzlarının belirleyici bir rol oynadığını tespit etti.

Araştırmada, 14 farklı LM üzerinde siyasi pusula testinin uygulandığı ve LM'lerin politik görüşlerinin, eğitildikleri veri havuzundaki kaynakların politik eğilimlerini taşıdığı belirlendi. LM'lerin ekonomik konulara kıyasla, sosyal konulara daha taraflı yaklaştığı ve sosyal konulara ilişkin veri bolluğuna karşın ekonomik yorumlama için daha geniş bir veri seti gerektiği kaydedildi.

Araştırmacılar, aşırı politik görüşleri temsil eden kaynaklar kullanılarak eğitilen LM'lerin toplumda var olan kutuplaşmayı daha da derinleştirebileceği konusunda uyardı. Araştırmanın sonuçları, "Association for Computational Linguistics" tarafından yayınlanan 61. yıllık toplantı raporunda yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN