Yurt genelinde sıcaklıklar 10 derece düşecek: 'Mart kapıdan baktıracak'

Yurt genelinde sıcaklıklar 10 derece düşecek: 'Mart kapıdan baktıracak'

Son günlerde yurdun geniş bir kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken sıcaklıklar çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, sıcaklıkların yurt genelinde 10 derece kadar düşeceğini ve bütün haftanın yağışlı geçeceğini belirterek, "Mart ayı adeta kapıdan baktıracak" dedi.

Kış mevsiminin son günleri yaklaşırken Türkiye adeta bahar havasını yaşıyor. Hava durumuyla ilgili yaşanan bu gelişmeler iklim krizi, küresel ısınma ve mevsim değişikliklerini beraberinde getiriyor. Ancak hava sıcaklıkları çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin tahminlerini paylaştı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde görüleceğini belirten Yavuz, "Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklarının düşmesini, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesini bekliyoruz." dedi.

Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli lodosun etkili olacağını bildiren Yavuz, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"MART AYI ADETA KAPIDAN BAKTIRACAK"

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu'da görülmesinin ardından yurdu terk edeceğini ve yeni bir sistemin görüleceğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"Sıcaklıklar şu an mevsim normallerinin üstünde ancak çarşamba gününden itibaren düşüşler başlıyor. Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak, hafta sonu ise mevsim normallerinin altına düşecek. İlk değerlendirmelere göre mart ayı adeta kapıdan baktıracak. Yurt genelinde 10 derece gibi hızlı bir sıcaklık düşüşü görülebilecek. Mevsim geçişlerinde vatandaşlarımız sıcak havayı görünce rahatlıyorlar ama bahara aldanmamak gerekiyor. Çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmek gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN