Mart değil Mayıs kapıdan baktırdı! Burası Sibirya değil Türkiye... 10 metrelik karı gören inanamadı

Mart değil Mayıs kapıdan baktırdı! Burası Sibirya değil Türkiye... 10 metrelik karı gören inanamadı

Mevsimlerde görülen değişim son günlerde ciddi boyutlara ulaştı. Bu defa kapıdan baktıran mart değil Mayıs oldu. Bu görüntüleri görenler Sibirya sanıyor lakin burası Türkiye. Mayısın ortasında 10 metrelik kar görüntüleri görenleri şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

Bu yıl, ülke genelinde tam anlamıyla kış mevsimi yaşanmadı. Öyle ki hava sıcaklıkları bazı günler mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Genelde yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken özellikle şehir merkezleri bu yıl kar görmedi. Öte yandan yaz sıcaklıkları aniden etkisini göstermeye başlamıştı. Lakin bu defa da havalar aniden tekrar soğumaya başladı. Son olarak Mayıs ayının ortasında o bölgeye yağan kar görenleri şaşkına çevirdi.

yeni-proje-14.jpg

KAR KALINLIĞI 10 METREYİ AŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde mayıs ortasında kar yağışı yolları kapattı. Kar kalınlığı yer yer 10 metreyi buldu. Göçerler yaylaya gelmeden önce yolların açılması için dozer ve eskravatörlerle seferber olundu.

yeni-proje-13.jpg

Kar kalınlığının yer yer 10 metreye kadar çıktığı Yeşilöz köyü ve Kahni Cemet Yaylası arasındaki 3000 rakımlı yolda ekiplerin karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

yeni-proje-12.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN