Yeni müfredat resmen başlıyor: Hangi sınıflarda uygulanacağı belli oldu! Bakan Tekin, tarih verdi

Yeni müfredat resmen başlıyor: Hangi sınıflarda uygulanacağı belli oldu! Bakan Tekin, tarih verdi

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yeni müfredatla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın ne zaman ve hangi sınıflarda uygulanacağını paylaştı. İşte, yeni müfredatta son durum...

Yeni müfredat hazırlığında sona yaklaşıldı. Bakanlar Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çalışmaların büyük oranda bitirildiğini söyledi.

Temel amacın sadeleştirme olduğunu belirten Bakan Tekin, şöyle konuştu:

"Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak, bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. İlkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak."

YENİ MÜFREDATTA NELER OLACAK?

NTV'de yer alan habere göre, Bakan Tekin'e, integralin matematik müfredatından çıkarılacağı gibi kamuoyuna yansıyan bazı iddialar da soruldu.

Bakan Tekin, "Bunların hepsini alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40'ı akademisyen, gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bunlar buna göre değerlendiriliyor" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIN YÜZDE 80'İ BİTMİŞ DURUMDA"

Yeni müfredata gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli geçiş olacağını da söyleyen Bakan Tekin, "2024-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak, Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlayacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN