Tekeller o sigara grubunu artık satmayacak! Duyan stok yapıyor

Tekeller o sigara grubunu artık satmayacak! Duyan stok yapıyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco’nun (BAT) sigara satışlarından elde edilen kâr marjını yüzde 4.71’den yüzde 3.68’e düşürmesi üzerine, bu gruba ait sigaraların satışını durdurma kararı aldıklarını açıkladı. Dündar, bu kararın, esnafın kar marjının düşürülmesine tepki olarak alındığını belirtti.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Dündar, BAT’nin Türkiye’deki en büyük üçüncü sigara tedarikçisi olduğunu ve bu durumun bayilere ekonomik olarak zarar verdiğini ifade etti. Dündar, firma geri adım atana kadar protestolarına devam edeceklerini vurgulayarak, artan giderler ve sürekli gelen zamlar nedeniyle bayilerin zor durumda olduğunu dile getirdi..

img-5419.jpeg

BAT grubunun bünyesinde Kent ve Rothmans gibi popüler sigara markaları bulunmaktadır. Ayrıca, ekonomist İris Cibre’nin başlattığı bir boykot kampanyası kapsamında, 20 ve 21 Nisan tarihlerinde yüksek fiyat politikası uygulayan kafe ve restoranlara gidilmemesi çağrısı yapıldı.

Bu boykotun ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla mücadele eden vatandaşların zorluklarını dile getirmek amacıyla düzenlediği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN