Steinmeier ABB Başkanı Yavaş ile görüştü

Steinmeier ABB Başkanı Yavaş ile görüştü

Türkiye ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yılı nedeniyle Türkiye ziyareti yapan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, Yavaş'a "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi.

Türkiye ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yılı nedeniyle Türkiye ziyareti yapan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede Steinmeier Yavaş'a, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi.

'SEÇİMLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİK'

Yavaş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, zaman darlığı nedeniyle önceden belirlenen konuların pek çoğuna değinemediklerini belirterek, "İsrail'in, Gazze'deki katliamını kınadığımızı belirttik. Ayrıca bölgemizdeki Ukrayna-Rusya savaşının Türkiye'ye etkilerinden bahsettik. Bir diğer konumuz, Avrupa Birliği ile olan ilişkilerdi. Almanya'nın bu konuda ağırlık koyması gerektiğini belirttik. Bir diğer konu, Türkiye'den çok sayıda öğrenci ve iş dünyasının vize konusunda yaşadığı problemlerden bahsettik. Ancak terör ve mülteci konusuna maalesef giremedik. Kendilerine ayrıca seçimle ilgili bilgiler verdik" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN