Simit fiyatlarını tutabilene aşk olsun! Okkalı zamlar yolda! Bu günlerin tadını iyi çıkarın

Simit fiyatlarını tutabilene aşk olsun! Okkalı zamlar yolda! Bu günlerin tadını iyi çıkarın

Her gün yeni bir ürüne zam yapılırken herkesin gözü bu kez de simit fiyatlarına çevrildi. Yeni KDV düzenlemesi ile birlikte simit fiyatlarına okkalı zam var yolda. Herkes son günlerin tadını iyi çıkarsın zamlı günler başlıyor.

Sözcü'de yer alan haber doğrultusunda simit fiyatlarına %1 KDV kesip vatandaştan tahsil eden işletmeler KDV'yi %10 kesmesi ile birlikte ürünlerin fiyatına da aynı oranda %9 ile 10 oranında zam yapılacağını belirtti. Yeni zamların habercisi olan bu durum vatandaşların canını sıkıyor. En ucuz atıştırmalık olarak bilinen simit almak da imkansız olacak.

SİMİT FİYATLARINA ZAM GELİYOR

KDV Kanunu’na göre KDV oranlarını artırma ya da düşürme yetkisi Cumhurbaşkanı’nda bulunuyor. Uygulamada lokanta, pastane ve kafe gibi iş yerlerinin ürettiği simit, börek, poğaça, yaş pasta, kuru pasta gibi ürünler kasadan alınıp gidilmesi durumunda paket servis olarak da eve istendiğinde yüzde 1 KDV uygulamasına tabi tutulacak. Aynen öyle pastanede ya da kafede yenilmesi durumunda KDV tutarı %10 olarak belirtildi.

simit-pogaca-1.jpg

Tebliğ yasası doğrultusunda masa sandalyede oturarak hizmet veren pastaneler, kafeler hatta sokaktaki büfeler dahi ayaküstü alınan, eve servis edilen ürünlerden %10 KDV alacak. Masa sandalyesi olan işletmelerde %1 KDV tarihe karışıyor.

simit-aa.jpg

Bazı işletmelerin KDV'si %1 olan simit ile KDV'si %10 olan kolayı da ayrım yapmadan sattığı belirtilirken hepsinden yüzde bir KDV fişi kestiği aktarıldı. Bazı işletmelerin masada sunduğu pasta simit bir çay ürünlerinin ayaktan satmış olarak göstermesi ile birlikte uyguladığı %1 KDV sistemine son veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN