Servet olduğun duyan Ankaralı ve İstanbullu koştu! Dağa, ormana giden sepetleri, poşetleri dolduruyor! Kilosu iyi kazandırıyor

Servet olduğun duyan Ankaralı ve İstanbullu koştu! Dağa, ormana giden sepetleri, poşetleri dolduruyor! Kilosu iyi kazandırıyor

Hem Ankara'ya hem de İstanbul'a yakın turizm şehri doğal güzellikleri ile de herkesi büyülüyor. O şehirde bir servet yaptığını duyan Ankara ve İstanbullu ise hafta sonu soluğu burada alıyor. Eline sepetini, poşetini alan dağa koşuyor.

Hem doğal güzellikleri hem de doğal ürünleriyle adından söz ettiren Bolu'nun taşı toprağı da altın değerinde. Ormanlarında doğal olarak yerden biten bu ürün hem köylüyü hem de dışarıdan gelen vatandaşı zengin ediyor. Köylülerin yüz yıldır geçim kaynağı olan bu ürün hem sağlığın hem de gelirin kapısı oldu. Kilosu 100 TL'den 200 TL'ye kadar çıkan doğal ürün çevre illerden gelenlerin de dikkatinde yer alıyor.

BOLU'YU ZENGİN EDİYOR

Bolu'nun doğal güzelliklerini bilmeyen yoktur. Bu güzelliklerin yanı sıra doğal ürünleriyle de bilinen Bolu’da yetişen Kanlıca mantarları hem bölge halkı için hem de şehir dışından gelenler için bir gelir kapısı oluyor. Ankara, İzmir Bursa, Kocaeli ve İstanbul'dan bile alıcısı bulunan bu mantarları yalnızca almakla kalmayı dağdan da tek tek toplamaya başladılar. Yörede melki ismiyle bilinen kanlıca mantarları İstanbul'dan gelen tüccarların da dikkatinde yer alıyor.

BİR KÖYÜN GEÇİM KAYNAĞI

Köy halkı tarafından her yıl özenle toplanan mantarlar tezgahlardaki yerini alıyor. Lezzetli olduğu kadar besleyiciliği ile de adından söz ettiren kanlıca mantarlarının kilosu Sezon başında 30 TL'den alıcı bulurken sezon ilerledikçe Bu rakamlar 80,100, 200 TL'ye kadar ulaşıyor.

kanlica-mantari-toplamak.jpg

KANLICA MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?

İçeriğinde yer alan B1, B2 ve C vitaminleri ile birlikte amino asitler sayesinde oldukça besleyici bir değere sahip olan kanlıca mantarı kansızlığa iyi gelmektedir. Demir bakımından zengin olan kanlıca mantarı kalsiyum ve fosfor içeriği ile de hafızayı güçlendiriyor.

Bolu'nun meşhur kanlıca mantarları hem sağlığın hem de zenginliğin anahtarı oluyor. Bölgeye özel mantarlar lezzetiyle adından söz ettirirken Ankara ve İstanbul'dan gelenler tezgahlardaki ürünleri de kapış kapış götürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN