O ilde yaşayanlar kapıları ve pencereleri aralamayın bile! Acil uyarı yapıldı! İstila var

O ilde yaşayanlar kapıları ve pencereleri aralamayın bile! Acil uyarı yapıldı! İstila var

O ilde yaşayanlar, kapılarınızı ve pencerelerinizi aralamayın bile! Acil denilerek uyarı yapıldı! O ilimizi adeta istila ettiler...

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde sivrisinek ve karasinek mücadelesi kapsamında yoğun bir çalışma yürütüyor. Şubat ayından itibaren faaliyet gösteren 5 ilaçlama ekibi, ahır, gübre yığını, tuvalet kuyusu, foseptik ve sürekli durgun su birikintilerinde larva ve uçkunlarla etkili bir mücadele sürdürüyor.

İSTİLACI TÜR ASYA KAPLANINA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR

55.jpg

Belediye ekipleri, yıllık planları dahilinde devam eden ilaçlama programını titizlikle takip ederek, son 5 yılda Türkiye'nin kuzey bölgelerinde yaygınlaşan ve Asya Kaplanı olarak adlandırılan istilacı bir tür olan sivrisineğe karşı da önlem alıyor. Asya Kaplanı sivrisineğinin, diğer türlerden farklı olarak temiz suya yumurta bırakabilme özelliğine dikkat çeken ekipler, bu durumun özellikle Düzce'de bahçe ve hobi bahçeciliğinin yoğun olduğu bölgelerde sinek üreme alanlarının oluşmasına neden olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN