Metropoll Araştırma Mart-2 anketi sonuçlarını da açıkladı: İmamoğlu farkı açıyor

Metropoll Araştırma Mart-2 anketi sonuçlarını da açıkladı: İmamoğlu farkı açıyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kalmışken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anket sonuçları da gelmeye devam ediyor. Metropoll Araştırma Mart-1 anketinin ardından Mart-2 anketini de açıkladı. Buna göre Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki oy farkı dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Mart-2 anketinde İmamoğlu'nun oy oranını daha da artırırken, Kurum'un oy oranında düşüş gözlemlendi.

Metropoll Araştırma'nın sahibi Prof. Dr. Özer Sencar, sosyal medya üzerinden "Türkiye'nin Nabzı Mart-2" anket sonuçlarını açıkladı. 24-26 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirilen araştırma, 2100 kişilik bir örneklem üzerinden yapıldı. Anket, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dair önemli ipuçları sunuyor.

Anket sonuçlarına göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, yüzde 39,5 ile liderliğini korurken, kararsızlar dağıtıldığında bu oran yüzde 48,6'ya yükseliyor. AK Parti'nin adayı Murat Kurum ise yüzde 30,0 oy oranı ile takibini sürdürüyor ve kararsızlar dağıtıldığında oranı yüzde 37,0'a ulaşıyor. DEM Parti'den Meral Danış Beştaş, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu ve diğer adaylar da rekabetteki yerlerini koruyor.

MART-1 ANKETİ

Mart-1 anketine göre Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı %39,2 iken, Murat Kurum'un oy oranı %30,4 idi. Kararsızlar dağıtıldığında İmamoğlu'nun oy oranı %47,9'a, Kurum'un oy oranı ise %37,2'ye yükseliyordu.

MART-2 ANKETİ

Mart-2 anketinde ise İmamoğlu'nun oy oranı %39,5'e yükseldi. Kararsızlara ek olarak sorulan oy tercihi dikkate alındığında İmamoğlu'nun oy oranı %48,6'ya ulaştı. Kurum'un oy oranı ise Mart-2 anketinde %30,0'a düştü. Kararsızlara ek olarak sorulan oy tercihi dikkate alındığında Kurum'un oy oranı %37,0'e geriledi.

DİĞER PARTİLER VE KARARSIZLAR

Diğer yandan, DEM Parti, YRP, Zafer Partisi, İYİ Parti ve Memleket Partisi gibi partilerin oy oranları da kararsızlar dağıtıldığında ufak değişiklikler gösteriyor. Özellikle Zafer Partisi'nin oy oranında gözle görülür bir artış yaşanırken, İYİ Parti ve Memleket Partisi'nin oranlarında düşüşler dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN