Meteoroloji'den bayram uyarısı! O illerde bayram soğuk geçecek: Tek tek açıklandı

Meteoroloji'den bayram uyarısı! O illerde bayram soğuk geçecek: Tek tek açıklandı

Son dakika haberi... Haziran ayında hava sıcaklıklarının artmasına rağmen Türkiye'nin bazı bölgelerinde yağışlar sürmeye devam ediyor. Özellikle Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da yağışlar etkisini sürdürürken vatandaşlar 'Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Bayramda yağış var mı?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O illerde bayram soğuk geçecek. Uzman isim tarih ve saat vererek uyardı. Sel ve sağanak yağışlara dikkat!

El Nino hava sistemi etkisini sürdürmeye devam ediyor. Haziran ayı ile birlikte hava sıcaklıkları hızla artarken Türkiye'nin bazı bölgelerinde yağışlar sürmeye devam ediyor. Vatandaşlar ise 'Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Bayramda yağış var mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O illerde yaşayanlar dikkat! Uzman isim tarih ve saat vererek uyardı. Hem sel hem de sağanak yağış vuracak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmesine göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

fggfgf-2023-06-25t123314-508.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: O İLLERDE BAYRAM SOĞUK GEÇECEK!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar 'Bayramda hava durumu nasıl olacak? Bayramda yağış var mı?' sorularını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, şu uyarılarda bulundu:

"Yağışlardan perişan olduk. Pek çok merkezimizde sel felaketi yaşandı. Taşkın riskleri devam ediyor. Fakat bunun yanında sevindirici haberler de geliyor. Pek çok şehir merkezimize ve bölgemize yakın barajlarda doluluk oranlarında sevindirici derecede artışlar var. Yağışlar daha bizi terk etmiyor. Bu hafta da yağışlı ve serin günler kapımızı çalmaya devam edecek. Hatta hava sıcaklıkları da azalmaya devam edecek.

ghhghg-2023-06-25t123458-284.jpg

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Bayramda hava sıcak geçmeyecek ama içinde bulunduğumuz günlere nazaran hava sıcaklığı yükselecek. Bayram süresinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. Bayramın ilk günlerinden ziyade 3 ve 4'üncü günleri yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağış bekliyorum. Bunlar yine konveksiyonel karakterde olacak öğleden sonra yağışları şeklinde. Kuvvetli sağanak yağışlar yine kendisini gösterecek. Temmuz ayının ilk haftasıyla beraber artık hava sıcaklıkları yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Ama bu yükseklik geçen seneki temmuz ayına nazaran biraz daha yavaş seyirlerde ilerleyecek."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

25 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

26 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

27 HAZİRAN 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

28 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

29 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN